Medewerkers staken om bier tijdens werktijd

CarlsbergLoonsverhoging, slechte werkomstandigheden, er zijn genoeg redenen voor mensen om te staken, maar of bier tijdens werktijd een goede is? De werknemers van bierbrouwer Carlsberg vinden van wel.

De bedrijfsleiding heeft namelijk besloten dat de Carlsberg-medewerkers alleen nog maar een biertje mogen met de lunch. Boehoe. Onrechtvaardig, vinden de werknemers die minstens drie biertjes willen drinken tijdens werktijd.

Voorheen was het bij Carlsberg ‘normaal’ dat overal gratis bier, water en frisdrank te verkrijgen was. Tja, voor een bierbrouwer misschien, maar bier drinken tijdens het werk? Het mag een ‘natte droom’ zijn voor sommigen, handig lijkt het me niet….

Ongelofelijk dat deze medewerkers om deze reden aan het staken slaan. Sowieso vind ik staken vreemd; je werkgever betaalt je immers, waarom het werk dan neerleggen? Ben je niet tevreden, dan ga je toch ergens anders werken? Staken moet – in mijn ogen - altijd laatste redmiddel zijn. Bijvoorbeeld in geval van onmenselijke werkomstandigheden… 

Bron: Telegraaf.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>