Je collega’s online afbranden? Het kan!

better runEr is een nieuwe website in de lucht die het mogelijk maakt om al je frustraties over zowel je collega’s als baas te spuien. Op de website Unvarnished komt alle vuiligheid die op de werkvloer niet benoemd wordt naar boven… Vreemd. Als je iets niet direct in iemands gezicht kunt zeggen, waarom dan wel online?

Van wat ik gezien heb op de site is het de bedoeling dat gebruikers kudos en opbouwende kritiek geven aan collega’s. Klinkt onschuldig, maar het lijkt er meer op dat dit een medium is, waar je je beter verre van kunt houden…

Waarom? Ten eerste omdat je nooit zeker weet of hetgeen wat gepost wordt daadwerkelijk van een collega is. Ten tweede kan het allemaal pure Bull Shit zijn wat er wordt gezegd, met andere woorden: uit de dikke duim gezogen.

Ondanks dat je de mogelijkheid krijgt te reageren en jezelf te verdedigen, niet echt een ‘sociale’ netwerksite waar je bij betrokken wilt worden. Ook al krijg je wellicht nog een paar positieve reacties… Ruzies op de werkvloer kun je beter daar uitvechten. Niet in de openbaarheid van internet, waar eventuele toekomstige en huidige werkgevers je ook kunnen spotten.

Gelukkig bestaat een dergelijke site – bij mijn weten – nog niet in Nederland. Misschien zijn we daar ook gewoon te rechtstreeks voor?
;-)

Bron: Employmentmetrix.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>