Bijna 100, maar toch net afgestudeerd

99 jarige studeert afEen 99-jarige student bewijst dat je nooit te oud bent om te leren. Hij studeerde recent af aan de universiteit in Ghana.

De bejaarde die op zijn 96e aan de studie begon, wil met zijn studie een punt maken aan de jongeren van zijn land. Hij wil de hoogopgeleide jongeren die vaak naar het buitenland trekken, stimuleren te blijven.

Inspirerend is het wel en bij sommige jongeren komt zijn punt over. Anderen willen desondanks nog steeds naar het buitenland. Zij menen dat ze daar meer kunnen leren en dat het geleerde weer ten goede kan komen van hun eigen land.

Dat de knappe koppen vertrekken naar het buitenland – veelal omdat ze daar meer verdienen – is een groot probleem voor Ghana. Hierdoor ontstaat er een tekort aan kennis en deskundigen, wat soms fatale gevolgen heeft. Zo steeg de kindersterfte in Ghana toen in de jaren negentig veel dokters en verpleegkundigen naar het buitenland vertrokken… 

Volgens Akasease Kofi Boakye Yiadom is het belangrijk dat mensen blijven leren: “Zolang je hersenen goed werken en je goed kan zien en horen kan je naar school.” En groot gelijk heeft hij: je moet je talenten blijven benutten, zo lang het kan… Dat maakt jouw leven – en dat van mensen om je heen - zoveel rijker.

Bron: nieuws.nl.msn.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>