Vooroordelen vrouwen leven vooral in kleine bedrijven

menandwomensymbolVrouwen die – als sales – werken in een klein bedrijf hebben eerder te maken met vooroordelen dan vrouwen die in een groot bedrijf werken.

Uit een onderzoek van IFF Research komt naar voren dat 19% van het personeel in kleine bedrijven (met minder dan tien personeelsleden) geloven dat mannen op het werk beter behandeld worden dan vrouwen. Binnen grote bedrijven denkt ‘slechts’  10% dit.

Volgens Mark Samuel, directeur van IFF Research kan dit ‘vooroordeel’ nooit goed zijn voor de onderlinge werkverhoudingen en de productiviteit. Hij beschrijft kleine bedrijven als de “machinekamer van de economie”. Zit daar iets scheef? Dan is dat dus ook van invloed op de landseconomie.

De New Equality Act moet echter soelaas brengen voor de vrouwen in Groot-Brittannië. Wellicht helpt deze wet gelijkheid op de werkplek bevorderen.

Bron: bms-uk.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>