Seks met de baas als opstapje?

seks voor promotie“Is seks met de baas een goed idee om hogerop te komen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld door veel vrouwen wereldwijd… De “seks-je-weg-omhoog-strategie” kan in theorie nog aantrekkelijk klinken voor sommige mensen, maar in de praktijk pakt het meestal slecht uit.

Blog collega Joy Chen (huftingtonpost) beaamt dit. “In de werkplek voert roddel de boventoon en het hot topic waar mensen graag over kletsen? Juist ja, wie doet het met wie? Als het je collega’s eenmaal gaat opvallen dat jij en je baas af en toe een ‘gezellig onderonsje’ hebben, zal je imago gevormd worden door je affaire met de baas en niet je capaciteiten en intelligentie. Dan  wordt je opeens de kantoorslet die haar weg omhoog nakt. Mocht je dan een promotie krijgen, al dan niet terecht, wordt je aan alle kanten tegen gewerkt door jaloerse collega’s… Niet echt een situatie waar je in terecht wilt komen.”

“Bovendien zal het je reputatie ook op lange termijn kapot maken. Reken maar dat in de jaren die volgen, bij het horen van jouw naam, direct wordt gedacht/gezegd: “Oh ja, Jennie, die deed het met de baas.” Nu mag je je daar weinig van aantrekken, maar dat is slechts als het nog enigzins met een sisser afloopt.”

Wat nu als je affaire met de baas dusdanig in de soep loopt dat jullie absoluut niet meer samen kunnen werken? Dan ben jij doorgaans degene die aan het kortste eind trekt en dus kunt vertrekken. Kortom: een affaire aanknopen met je baas om hoger op te komen? Bezint eer ge begint.

Bron: Huftingtonpost.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>