Zwanger? Vergeet die loonsverhoging

zwangere vrouwIn België wordt een op de vijf zwangere vrouwen gediscrimineerd. Ze hebben het idee dat hun carrière gedwarsboomd wordt en dat ze promotie en loonsverhoging mislopen.

In Nederland zal het vast niet heel veel anders zijn. Een op de vijf vrouwen is best veel. Daar komt bij dat nog eens vijf procent van de ondervraagde vrouwen de deur werd gewezen of zelf ontslag nam doordat hun werkgevers ze niet (meer) goed behandelden.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Universiteit van Hasselt, blijkt verder dat steeds meer kersverse mama’s klachten indienden. Of dat nu komt doordat meer werkgevers discrimineren of dat vrouwen sneller een klacht indienen, is onduidelijk. De stijging is opvallend, maar valt misschien te verklaren doordat werkgevers tijdens de crisis allemaal wat zenuwachtiger worden… Wie vliegen er dan het eerst uit? Juist ja, de zwangeren (zonder vast contract).

Bron: gva.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>