Ook Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd

elderly peopleDie Fransen zijn me toch een stelletje mazzelpikkers….. Ook hun pensioenleeftijd wordt verhoogd, maar waar wij met z’n allen door zouden moeten tot ons 67e, hoeven zij dat maar tot hun 62e. Momenteel ligt de pensioenleeftijd in Frankrijk op 60 jaar.

Met de maatregel wil Frankrijk het groeiende begrotingstekort verkleinen. Uiteraard zijn ook de Fransen er - net als de Nederlanders - niet over te spreken dat er aan hun pensioenleeftijd getornd wordt. Zowel socialisten als vakbonden uitten al hevige protesten, voordat de maatregel bekend gemaakt werd.

Het begrotingstekort van Frankrijk is 7,5 procent. Dat moet – net als in Nederland – teruggebracht worden naar de EU-limiet van 3%. Even ter vergelijking. In 2009 bedroeg ons begrotingstekort 4.7%. Zo slecht doen wij het dus niet… Dat er bezuinigd moet worden is duidelijk, maar de zwartkijkerij die we in de verkiezingsperiode over ons heen kregen, is nergens voor nodig.

BegrotingstekortEUb_258842a

Bron: Trouw.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>