Groupies verdienen massaal roepies

hindustiantimesEen opmerkelijk bericht uit de Indiase krant Hindustan Times. Daar lezen we dat er in Oost-India goed geld (althans voor Indiase begrippen) te verdienen valt als groupie. De Oost-Indiase verkiezingskandidaten huren namelijk masaal mensen in die hun bijeenkomsten bij wonen. De menigteverhuurders kunnen het niet aan, zo meldt de krant.

De bureautjes vragen 100 roepie voor een man en 150 roepie voor een vrouw, plus een maaltijd. Zo heeft een kandidaat voor 1650,- euro een menigte van duizend man. De deelnemers krijgen zestig roepies (omgerekend een euro) voor hun diensten. Voor een arme plattelander is dit veel geld. Zo veel krijgen ze soms nog niet eens voor zware arbeid. Met  name vrouwen zijn erg populair. De kans is namelijk kleiner dat zij hard worden aangepakt door de autoriteiten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>