TV: ENTOURAGE

Amerikaanse tv-serie (oorspronkelijk uitgezonden door zender HBO), over de opkomende filmster Vincent Chase en zijn vriendengroep. Bedenker van de serie is Doug Ellin, die samen met Mark Wahlberg (o.a. bekend van Four Brothers en The Departed) en Stephen Levinson executive producer van Entourage is. De serie is enigszins gebaseerd op de ervaringen van Wahlberg als opkomende filmster. Meerdere bekende acteurs, musici en regisseurs hebben een gastrol in Entourage als zichzelf, hoewel hun verhaallijn vaak fictief is. Waarom kijken? De serie wordt gezien als een mannelijke versie van Sex and the city… alleen dan leuker!

 

Plot

De serie Entourage volgt de opkomende filmster Vincent Chase, zijn 2 jeugdvrienden “E” (tevens zijn manager), “Turtle” (tevens chauffeur) en zijn halfbroer “Drama” (tevens semisuccesvol acteur) bij hun overgang van NY naar LA. De ontwikkelende carrière van Chase aldaar wordt gesteund door shark/agent Ari Gold en zijn assistent Lloyd.

Vincent Chase beleeft zijn doorbraak met de film Head On, waarin hij samenspeelt met Jessica Alba. Zijn tweede film is Queens Boulevard van de excentrieke regisseur Billy Walsh. Vervolgens krijgt Vincent Chase de hoofdrol naast Mandy Moore in de big budget film Aquaman, een verfilming door James Cameron van het gelijknamige stripboek.

In het vierde seizoen werken Vincent en “E” weer samen met Walsh als producers van de film “Medellin”: het levensverhaal van de drugsbaron Pablo Escobar. Tijdens de productie van de film komt het meermaals tot een aanvaring tussen “E” en Walsh. Na het fiasco van Cannes proberen Eric en Ari de carrière van Vince terug op de rails te zetten. Ari vindt dat Vince een grote ‘big budget’ film nodig heeft en negeert Eric wanneer die potentieel ziet in Nine Brave Souls. “E” wekt wel de interesse op van Edward Norton en Amanda Daniels). Die beslissen om de film wat groter te maken en veranderen de titel naar Smoke Jumpers. Pas dan leest Ari het script en beslist om naar de studio’s te trekken om het script te verkopen met Vince er aan gekoppeld.

 

Spoilers!

Het is echter Alan Gray, de man die Vince ontsloeg voor de sequel van Aquaman, die het script samen met Edward Norton koopt. Ari doet er alles aan om Vince toch nog een rol te bezorgen in de film. Nadat Smoke Jumpers wordt stopgezet, trekken de jongens terug naar Queens. Het uitblijven van een grote rol voor Vince is een zware beproeving voor zijn vriendschap met “E”.


 

Momenteel te zien (seizoen 4) op Nederland 3 om 20:00 uur.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “TV: ENTOURAGE

  1. Pingback: Meest gelezen berichten van week 25 op www.carriere.blog.nl | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>