Ontslagen wegens de looks?

netwerk.nationalpost.comHet is weer eens wat anders dan ontslagen worden wegens de financiële crisis: Een 44-jarige stripper uit het Canadese Toronto sleept haar voormalige werkgever voor de rechter. Volgens de vrouw is ze vanwege haar leeftijd ontslagen uit de stripclub waar ze werkte. De Canadese Kimberlee Ouwroulis, die pas op 40-jarige leeftijd met strippen begon, kreeg van haar manager te horen dat ze binnen het bedrijf voor een 'jongere' look wilden gaan.

Dat melden Canadese media. De vrouw gelooft echter dat werken als stripper niet alleen maar om het uiterlijk draait, maar ook om persoonlijkheid en houding. Dit maakt haar naar eigen zeggen een geweldige danseres. Ouwroulis liet weten dat ze daarom tot haar 48ste wil blijven strippen. Ze heeft haar ex-werkgever inmiddels voor de rechtbank gedaagd wegens discriminatie op basis van leeftijd.

Lees hier ook het engelstalige interview met Kimberlee Ouwroulis.

Lees ook:
- Liever besparen dan ontslaan
- Flirtles voor noordelijke ambtenaren
- Droombaan onbereikbaar?
- Heeft Bridget Jones het familieleven stuk gemaakt?
- Citigroup schrapt ruim 50.000 banen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ontslagen wegens de looks?

  1. Remondinho

    “De vrouw gelooft echter dat werken als stripper niet alleen maar om het uiterlijk draait, maar ook om persoonlijkheid en houding.”

    Hoewel ik er persoonlijk nooit ben geweest, kan ik mij voorstellen dat je naar een stripclub gaat, voor MOOIE, zichzelf ontkledende, dansende, MOOIE vrouwen. Hoe oppervlakkig dit ook moge zijn, het is wel de waarheid.

    Je gaat toch ook niet naar een film in de bioscoop omdat de regisseur zo’n toffe vent is?

      /   Reply  / 
  2. Hanna

    Remondinho, das weer typisch een mannenreactie natuurlijk. Wanneer deze mevrouw het nog goed doet als stripper, waarom zou zij er dan uit gegooid moeten worden vanwege haar leeftijd. Natuurlijk is het zo dat vrouwen in haar beroep en bijv. het beroep van modellen een houdbaarheidsdatum kennen.. (Dat snapt iedereen) maar dat wil niet zeggen dat ze niet in de industrie kunnen blijven werken. Hetzij als stripper het zij (in haar geval) als ‘madame’ of what ever!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Terugblik 2008: de tien meest bizarre verhalen van de werkvloer | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>