Grotere kans op hartklachten door slechte baas

Imagezoo.com

Slechte baas verhoogt kans op hartklachten - Bron afbeelding: Imagezoo.com

Een onverschillige en slecht leidinggevende baas kan het risico op hartklachten bij zijn werknemers verhogen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Ernstige problemen
De wetenschappers bestudeerden de gezondheid van het hart bij 3000 werkende mannen. Daaruit blijkt dat de kans op een serieus hartprobleem met 25 procent toeneemt bij personeel van een slecht functionerende baas, meldt nu.nl. Mensen die al vier jaar onder een slechte manager werken, hebben 64 procent meer kans op ernstige hartklachten.

Slechte gewoonten
De Britse verpleegster Cathy Ross bevestigt de resultaten van het onderzoek. “Mensen die zich niet gewaardeerd voelen, hebben vaak ongezonde gewoonten als roken en ongezond eten”, aldus Ross. De wetenschappers willen dat er rekening wordt gehouden met het gedrag van bazen in de strijd tegen hart- en vaatziekten bij werknemers.

Bron: ANP

Wat voor baas heb/ ben jij? Laat hieronder je reactie achter.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Grotere kans op hartklachten door slechte baas

  1. Sjon

    Ik heb een leuke baas. Dus hartklachten zal ik niet krijgen. Hooguit kramp in de lachspieren

      /   Reply  / 
  2. Shaky

    Kan me zo wat bij voorstellen… Ik heb zelf een baas die zowel tegen mij als mijn collega’s vaak zijn stem verheft. Het is dat ik weet dat hij het niet persoonlijk bedoelt, maar ik heb nieuwe collega’s gezien die bijna een hartverzakking van die man kregen! :-(

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Hoezo de baas verdient te veel? | Carriere

  4. Pingback: Werken is slecht voor de gezondheid | Carriere

  5. Richard

    Ik wordt telkens op antoor ontboden als er iets verdwenen is binnende school. Ik ben concierge,maar kan mijn functie niet naar behoren uitvoeren.Ik heb mijn sleutels al in moeten leveren . De leerkrachten die op part-time basis erken hebbn een sleutel van het schoolgebouw behalve ik als concierge die full-time in diest is.Ben al 3 keer beticht van diefsal/vervreemding van goederen.Heb medegedeeld dit aan het bestuur voor te leggen maar wordt door derden gewaarschuwd dat je als cocierge blij moet zijn als je uberhaubt je baan zutl behouden als je de directie aanvalt bij het bestuur.Hoe kan ik de directrice stoppen want een vertrouwenspersoon is er niet althans dat is de direktrice zelf.Ik weet het niet maar krijg er wel hartkloppingen van. Wat moet ik in godsnaam ondernemen zonder mijn baan te verliezen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>