Baas ontslaat medewerkers voor niet roken

Images.hufflingtonpost.com

Bron afbeelding: Images.hufflingtonpost.com

Moehahaha, het is Payback-time, moet de directeur-eigenaar van een Duits computerbedrijfje gedacht hebben, toen hij drie niet-rokende medewerkers in zijn bedrijfje naar huis stuurde. De drie vroegen om een rookvrije werkruimte. Dat is de rokende chef goed dwars gaan zitten. Met zo’n eis vallen ze hun collega’s lastig en verstoren ze de pais en vree op het kantoortje.

Wat een grap! En of het nu een hoax is of niet, het geeft in ieder geval een duidelijk signaal af. De een stinkt uit zijn mond, de ander smakt irritant en weer een ander rookt. So what? We hebben allemaal onze zwakten. En ok, op de werkplek niet roken, ik – als verstokte roker – vind het allemaal prima. Maar al dat gezanik en gezeik van heel veel niet rokers. Het begint ons rokers wel de strot uit te hangen. Dus, niet-rokers, pas op met je gesar, je krijgt et nog eens dubbel en dwars terug, zoals deze werknemers dus, die letterlijk uitgerookt zouden zijn. What goes around comes around. ;-)

Lekker roken
‘Ik moet niets hebben van relschoppers’, heeft de directeur in een Duitse krant gezegd, meldt persbureau Reuters. Volgens de baas van het IT-bedrijfje – tien man sterk – is het veel makkelijker om tijdens het werken te roken. Sinds 1 januari is het in Duitsland officieel verboden te roken in café’s en restaurants, maar in kleine kantoortjes mag gewoon worden gerookt. “Iedereen heeft het op rokers gemunt”, vindt de rokende chef. ‘Het is tijd voor wraak. Van nu af aan neem ik alleen rokers aan’.

Hoax of niet?
De ondernemer en kettingroker Thomas Joschko, heeft inmiddels verklaard dat hij de Duitse journalist die zijn verhaal opschreef in de Hamburger Morgenpost, voor de gek heeft gehouden. Hij heeft niemand ontslagen, het is een hoax. Zie ook: hoax.blog.nl

Bron: Volkskrantbanen.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>