Lach je weg naar succes

bp3.blogger.com

Bron: bp3.blogger.com

De tip voor de komende week?Recessie of niet, hou de humor erin. Met de nodige zelfspot en humor schijn je niet alleen goed te kunnen relativeren, maar het heeft ook nog invloed op je productiviteit. (Die wordt namelijk hoger ;-) ) Ook schijnt het te zijn dat je tevredener bent met je werk, wanneer je regelmatig een lolletje hebt met je collega’s. Zo blijkt uit een onderzoek, gehouden door de Sinburne University of Technology Research in Australië.

In het onderzoek, uitgevoerd door Maren Rawlings, werden in eerste instantie 100 Australische medewerkers gevraagd of zij humor op het werk anders gebruiken dan thuis. 50% van de ondervraagden gaf hierop aan op het werk humor wel anders te gebruiken, uit omdenken om collega’s. 20% vermeldde humor niet zoveel anders te gebruiken, 21% zei humor toe te passen om ‘hun zin’ te krijgen op de werkvloer. Voor het tweede deel van het onderzoek werden 350 medewerkers in 23 landen ondervraagd over de manier waarop zij humor toepassen op de werkvloer. Ten slotte, beantwoorden nog eens 400 Australische medewerkers vragen in een vervolgonderzoek.

50% van de Australische medewerkers geeft aan op het werk humor anders te gebruiken. Hoe anders? En zouden ze daarbij ook gebruik maken van een speciale ‘werklach’, zoals Chandler die in dit geval ontwikkeld heeft in de populaire Sitcom Friends?

Tevreden door humor
Onderzoeker Rawlings: “Voordat ik het onderzoek begon, verwachtte ik al de medewerkers op een leuke werkplek productiever zouden zijn dan medewerkers die werken binnen een strikt zakelijke afdeling of bedrijf. De resultaten van het onderzoek bevestigen mijn vooronderstelling: hoe groter de humoristische factor in het werkklimaat, hoe groter ook de medewerkerstevredenheid. In feite is het zo dat persoonlijkheid en stemming, gecombineerd met het gebruik van humor bij 40% van de onderzochte medewerkers verklaart waarom zij tevreden zijn met hun werk.”

Lachen kun je leren – Volg deze ‘lach therapie’. En écht, het werkt aanstekelijk:

Bron: Theage.com 

Lees ook:
- Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
- Blaas wat stoom af
- Hoe ga je om met tegenslag in je carrière

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lach je weg naar succes

  1. Pingback: Werken is slecht voor de gezondheid | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>