‘Pensioenleeftijd niet heilig’

demorgen.be

Bron afbeelding: demorgen.be

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken noemt op BNR de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar “niet heilig”. De minister reageert daarmee op recente cijfers van het Centraal Planbureau, dat een krimp van 0,75 procent voorspelt voor 2009.

Van der Hoeven zegt dat mensen voor een gezonde economie langer moeten doorwerken, in eerste instantie tot 65 jaar. Maar de minister ziet in de toekomst mogelijkheden om die grens op te rekken: “Op een later moment, zullen we er misschien toe moeten over gaan om iets aan die grens te doen. Ik sluit niet uit dat we daar later, verder over moeten praten.” – Dit fragment terugluisteren? Klik hier.

René Paas, voorzitter van vakcentrale CNV, vindt de opmerking “slechte timing” in tijden van recessie. “Het is niet behulpzaam in een tijd dat mensen onzeker zijn over het voorbestaan van hun werk.” – Dit fragment terugluisteren? Klik hier.

Langer doorwerken?
Voor degenen die langer door willen werken, be my guest, maar mij niet gezien. Ondanks dat we allemaal een hogere leeftijd bereiken (doorgaans, want dat is ook maar de vraag), hoeft dat toch niet te betekenen dat we allemaal maar langer moeten doorwerken? Werken doe je én een carrière heb je – in de meeste gevallen om simpelweg in je levensonderhoud te voorzien. Voor mij is het een middel om te leven, geen doel op zich. Ondanks dat mijn werk me voldoening schenkt ben ik niet bereid te werken ‘tot ik erbij neerval’.

En jij? Zou je willen doorwerken na je 65e?
Laat hieronder je reactie achter.

Bron: BNR.nl

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Pensioenleeftijd niet heilig’

  1. ad de jong

    Ook hier weer een politica die vermoedelijk pas na haar 30e jaar is gaan werken en voldoende zal opbouwen om op tijd te kunnen stoppen, pensioenregeling of niet. Inmiddels heb ik er 38 jaar werkjaren op zitten en werk nog met plezier. Ondanks dat ik een heel goede fysiek heb, merk ik dat met mijn 55 jaar ik langzamer herstel en de ontwikkelingen op het werk (ict etc) langzamer verwerk en kan volgen. Volgens vd hoeven moet ik dus kennelijk nog langer als mogelijk 65 werken dan heb ik welgeteld 48 tot 49 jaar werken op zitten. Iedereen vergeet in deze discussie dat veel mensen van mijn leeftijd begonnen zijn op of omstreeks 15/16 jarige leeftijd met werken. Ik denk dat ik mijn steentje aan de maatschappij wel heb bijgedragen en erger mij mateloos aan dit soort reacties van verwende politici.

      /   Reply  / 
  2. Sjoukje Dijkstra

    Hoi Ad, ik ben het helemaal met je eens.

    Alhoewel ik zelf de luxe heb gehad om te studeren tot mijn 23e en vervolgens nog bijna een jaar in het buitenland te werken, kan ik me je standpunt goed voorstellen.

    Ik had het nog niet eens bekeken vanuit mensen die al vanaf hun 15e/16e aan het werk zijn. Dit soort achterlijke en achteloze uitspraken zijn – in dat licht bezien – helemaal veelzeggend over het soort politica dat Minister van der Hoeven is. Weer zo eentje (dus) die zich niet kan verplaatsen in anderen, want dat is tenslotte ook waar het op neerkomt niet? Politici ontbreekt het jammer genoeg veelal aan inlevingsvermogen.

    Laten we hopen dat er nog politici zijn met enige vorm van verstand (en gevoel) in hun donder. En dat dit soort ontwikkelingen (en politici) direct een halt wordt toegeroepen.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: ‘Pensioenleeftijd moet omhoog’ | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>