Inspiratie nodig voor 2009? Bekijk deze docu

Ook zo’n zin in maandag en de komende verplichte nieuwjaarsborrels? De meeste mensen die ik tot nu toe hierover gesproken heb niet. Ondanks de zeer bruikbare tips voor dit soort gelegenheden in het stukje wat ik eerder schreef, moet ik eerlijk toegeven dat ik me heel goed kan voorstellen dat zoveel mensen tegen dit soort zaken opzien. Waarom? “Omdat je weer moet”, zoals een kennis van mij dat omschreef. Je hebt wederom de Jackpot niet gewonnen in de Oudejaarsloterij voor het zoveelste jaar op rij ;-) , je wilt wat anders wellicht en iets met wat meer diepgang en meer passie misschien?

Wat je doelen ook zijn voor het nieuwe jaar, wanneer je tot de tien procent van de Nederlanders behoort die tijdens de feestdagen hun carrière overdenkt, ben je er nu inmiddels misschien over uit. Weet je het nog niet zo, dan wil ik je graag wat inspiratie meegeven voor het komende jaar. Weet dat niets onmogelijk is, als je maar wilt.

Moving Windmills
Misschien lijkt het soms alsof je tegen molens vecht? Denk dan eens aan deze inspiratiebron. Hij ‘vocht niet alleen tegen molens’, maar bouwde ze ook: windmolens wel te verstaan. Het verhaal van William Kamkwamba uit Malawi is niet alleen inspirerend, maar ook ongelooflijk mooi: je dromen najagen en waarmaken, het kan. Maar je moet er wel hard voor vechten. Laat je niet van de wijs brengen door wat mensen om je heen er wellicht van vinden…

Overigens, we zijn benieuwd naar wat jouw (carrière)dromen zijn. Wat wil je graag? Wat zijn jouw goede voornemens en doelen voor 2009? Laat hieronder je reactie achter.

Surf voor meer inspiratie naar: Bridging the Gap

1 Reacties // Reageer

One thought on “Inspiratie nodig voor 2009? Bekijk deze docu

  1. Fenneke

    Sjoukje, wat een mooi filmpje heb je erbij geplaatst!
    Als hij zoiets kan dan moet je wel denken dat je zelf ook alles kan als je maar wil :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Gratis ‘ontslagverzekering’ voor wie vliegvakantie boekt | Carriere

  3. Pingback: Ben je er nog niet over uit wat je wilt met je carrière? | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>