Clean Air: “Ontslag niet-rokende medewerker onthutsend en schrijnend”

“Onthutsend en schrijnend.” Wat is je eerste gedachte bij deze woorden? Kroegen die het rookverbod overtreden of martelingen in Afghanistan, medewerker die ontslagen wordt omdat hij/zij niet in de rook wil werken? Of medewerker die omkomt door een bermbom in Irak? Mmmmh. “Onthutsend en schrijnend”?! Goed gekozen Clean Airs! Beter kun je het ontslag van een medewerker die niet goed tegen rook kan niet omschrijven.

Of toch? Wat dacht je van: zielig, sneu, jammer, maar helaas. Nee, dat zijn te kleine woorden, want ‘het is verschrikkelijk wat er gebeurt’, vindt Clean Airs. Deze organisatie die het het liefst groots aan wil pakken, zou ook het liefst iedereen verbieden te roken, terwijl de belastingcenten van rokers wel ons landje spekken. Hypocriet? Neeee… Bij voorkeur gooit Clean Airs alleen wel alle kroegen dicht waar nu gerookt wordt. Prima, maar dan staan er nog zoveel meer medewerkers op straat dan alleen deze (waarschijnlijk fictieve) medewerker. De lucht die Clean Airs verspreid, is niet aangebakken, maar verbrand. En we weten het: wie zijn billen brandt, moet op blaren zitten.   

Anti-rook Gestapo
Voor de niet-rokende medewerker – die als een echte ‘verrader’ zijn ex-werkgever waarschijnlijk heeft gemeld bij de klachtencentrale van CAN, zijn er genoeg rookvrije plekken te verzinnen waar hij - we noemen hem Jantje - wel mag werken, wat te denken van dat ene, bijna failliete kroegje, waar alleen niet-rokers niet komen (je weet wel, Clean Airs‘ Luchtkasteel). Wellicht dat hij of zij dan van zijn niet-rokende vrienden kan uitnodigen, zodat deze kroeg gered kan worden van terugval op rokers’ vangnet en daarmee behoed wordt voor de anti-rook Gestapo. Voorwaarde dat hij in een niet-rokers kroeg wordt aangenomen, moet simpelweg zijn dat hij bijna elke avond zijn eigen vrienden (als Jantje die al heeft – lijkt me van niet) meeneemt. Doet hij dat niet, dan is hij ontslagen, want ja: geen werk, geen centen. Zonder centen geen horeca en andersom en zonder rokers al helemaal niks.

Bron: Personeelsnet.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Clean Air: “Ontslag niet-rokende medewerker onthutsend en schrijnend”

  1. jan gezond

    heb nooit gerookt,maar van Clean Air krijg ik nu longkanker.bij ons in de kroeg is een mooi rook hok gebouwd.90 %rookt en zit in dat hok zonder afzuiging en muziek.dus dat werkt voor geen meter.de kroeg is verplaats naar buiten of een te klein longkanker verwekend kolerehok.en daarom zijn die azijnzeikers nooit in de kroeg of cafe geweest,anders zouden ze de zelfde problemen ondervinden als ik,en die paar andere niet rokers in de kroeg.nee nederland wordt er niet leuker op zolang de wil van azijnzeikers worden opgelegt aan ideeen waar iedereen zowel de roker als de niet roker blij mee kan zijn.5 jaar geleden waren er kroegen die rook vrij waren.ben ik ook geweest kwam geen hond ook de Clean Airstjes niet.die zijn of over de kop gegaan,of snel weer gaan roken,ps rook je de kanker is goed tegen de vergrijzing.dubbel geld van de rokers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>