‘Sjoemelende schoonmaakbedrijven buiten laagopgeleide werknemers uit’

Volgens de GPD-bladen maken ‘sjoemelende’ schoonmaakbedrijven op grote schaal misbruik van de kwetsbaarheid van mensen met een lage opleiding. In veel gevallen worden die namelijk niet per uur betaald, maar voor elk schoongemaakt object.

De vakbonden laten weten dat het uurloon daardoor lager uitvalt. Ron Meyer van FNV Bondgenoten vindt in ieder geval dat er behoorlijk wordt gesjoemeld met uren. Onder meer in hotels en bungalowparken krijgen werknemers minder dan de cao voorschrijft.

Het sjoemelen met het aantal gewerkte uren komt vooral voor in de toeristische sector, zoals hotels en bungalowparken. De brancheorganisatie van schoonmaakbedrijven OSB erkent dat er misstanden zijn en wil bedrijven die zich niet aan de cao houden hard aanpakken.

Bron: Nuzakelijk.nl

Wat vind jij? Zijn de vakbonden hypocriet, zoals een Nujij-lezer dat aangeeft? Gaat het om verhoging van het loon of het misbruik van de medewerkers?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>