Nieuwe vacaturesite Jobfish.nl, speciaal voor christenen

Ben je christen en wil je liefst bij een christelijke organisatie aan de slag? Dan is Jobfish wellicht iets voor jou. Op deze website vind je allerlei vacatures van christelijke organisaties en bedrijven. De website is een initiatief van Springader, ideeënbureau van Wijnand Voogdt. Op de website kunnen christelijke werkgevers zich op de ‘ouderwetse’ manier presenteren, maar ook via video.

Met de website die vanaf 1 maart officieel in de lucht gaat, wil Springader een faciliteit bieden aan christelijke werkgevers én aan mensen die op zoek zijn naar een baan bij een christelijke organisatie, bedrijf of school. Jobfish.nl is niet de eerste website die komt met dit initiatief. Zo claimt Geloofinwerk.nl de eerste vacaturesite te zijn die zich richt op een christelijke werkomgeving. Andere vacaturesites voor en door de christelijke werkgevers/ werknemers zijn: Link2Christans.nl, Refovacatures.nl en binnenkort ook live: c-jobs.nl

Onderscheid
Wat onderscheid Jobfish nu van de andere sites, aangezien er toch in ‘dezelfde vijver’ gevist wordt? Oprichter Wijnand Voogdt zegt hierover:  ”Ten eerste bieden we meer vacatures aan en blijft ons aanbod altijd actueel. Ten tweede willen we ons onderscheiden door andere initiatieven. Zo bieden wij voor werkgevers de mogelijkheid om zichzelf te presenteren in een filmpje.”

Gratis vacatures
Op de website Jobfish.nl kunnen christelijke werkgevers hun vacatures gratis plaatsen. Daarnaast biedt Jobfish bedrijven de mogelijkheid zich – tegen betaling – prominenter te profileren middels een topjobvermelding of een bedrijfsvideo. Tenslotte kan er ook geadverteerd worden. Deze advertentieplek is zowel voor christelijke als niet-christelijke bedrijven. “Behalve wanneer ze indruisen tegen de christelijke waarden en normen natuurlijk”, aldus Wijnand Voogdt.

‘Zoekende dertiger’
Wijnand Voogdt die met zijn ideeënbureau Springader ook initiatief nam tot Jobvandedag.nl, toont grote, creatieve en vooral idealistische gedrevenheid. In theorie behoort hij tot de ‘Dolende dertigers’, maar dolende is Wijnand allerminst. “Noem me ‘Zoekende dertiger’. Ik heb niet – zoal de ‘Dolende dertiger – het idee dat ik alles al heb. Ik ben wel altijd op zoek naar zingeving. Vanuit het gegeven dat ik christen ben, zoek ik naar God en de naaste. Daar heb ik tot nu toe ook mijn carrierekeuzes op bepaald”, aldus Wijnand.

Bidden en post verspreiden
“Ik heb eerst ook wel ‘gewone’ banen gehad, zoals bijvoorbeeld bij het Gelders Dagblad (nu de Gelderlander) en bij een communicatiebureau. Toen ik daarmee klaar was, ben ik er een jaartje uitgeweest. Ik wilde graag bezig zijn met bidden: bidden voor de stad. Dat leek mij het beste te combineren met een baan als postbode, waarbij je buiten op de straat bent. Dus bidden en de post verspreiden. Na dat jaar ontdekte ik dat dit toch best een lastige combinatie is. Bovendien wilde ik wat anders doen. Toen kwam ik met het idee voor mijn eigen communicatiebureau…”

Recessie? Het barst van de vacatures
Naast Jobfish.nl doet Wijnand Voogdt ook veel losse klussen, ”in de volle breedte van het vak”. ”Ik vind het heel erg leuk om dit soort klussen op te zetten”, aldus Wijnand, die zich overigens nog geen zorgen maakt over de invloed van de recessie op zijn nieuwe vacaturesite. “Het is voor mij nog geen meetpunt natuurlijk, maar wat mij vooral opvalt, is dat het barst van de (christelijke) vacatures. De meeste van deze vacatures bevinden zich in zorg en onderwijs. Dat zijn ook de organisaties die – als ze christelijke waarden uitdragen – het meest op zoek zijn naar christelijk personeel.”

Voor meer informatie, surf ook es naar: Springader.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe vacaturesite Jobfish.nl, speciaal voor christenen

  1. Robert A, Marks

    Man Engels sprekend zoekt werk rond Gouda eerlijk en oprecht
    Salaris: N.o.t.k.
    Omschrijving: Ik ben Engelsman en woon in Gouda
    Eerlijk en oprecht, christen .
    Woon met mijn vriendin in Gouda en heb een sofinummer en EU sticker in mijn paspoort
    Wil graag eerlijk geld verdienen. Ben het nederlands nog niet goed machtig, wel aan het leren, spreek engels.
    Ik pas alles rondom Gouda aan, heb in Australie mijn eigen bedrijf gehad.
    Kan op een heftruck rijden, kan ook schoonmaken, aangezien ik dat op mijn eigen bedrijf ook deed.
    Heb een management diploma van de University South West Wales! ISO
    Heb een rijbewijs en groot motor rijbewijs.
    Ben communicatief goed vaardig, management zit mij in het bloed
    Maar ook tuinieren of schoonmaken, op een heftruck of in een magazijn kan ik goed uit de voeten.
    Ik ben razend enthousiast als ik aan het werk zou kunnen en wel op korte termijn
    Liefst in de regio Gouda e.o.
    Geeft u mij een kans?
    Ik ben een harde werker en zal u niet teleurstellen!
    Graag uw reaktie naar:

    Rob Marks
    Roerdompstraat 45
    2802 CS Gouda
    Tel: 0182-795215
    [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>