Carrièrevrouwen “onwetend en niet geschikt” voor moederschap

Oei! Zojuist ontdekt dat ik niet geschikt ben voor het moederschap. Waarom? Wel, blijkbaar zijn vrouwen die hun geboorteplaats, ofwel de plek waar hun familie woont, achterlaten voor hun werk “niet geschikt voor”, dan wel “slecht voorbereid” op het moederschap. Zo beweerden onderzoekers aan de Warwick Universiteit deze week.

“Niet instictief”
Zij menen dat vrouwen hun zwangerschap, geboorte en het moederschap zelf niet alleen aankunnen. Ook zouden ze zich vaak onvoorbereid voelen om te zorgen voor een kind. “Het moederschap is niet instictief”, aldus de wetenschappers. Dit wordt volgens hen duidelijk doordat “een groot aantal vrouwen geen idee hebben hoe ermee om te gaan”.

Seksisten
Sja, dan vraag je je toch af. Hebben deze onderzoekers gelijk of is het gewoon een bij elkaar geraapt zooitje seksisten? In mijn omgeving zie ik wel hoe fijn het is om hulp te krijgen van familie, maar ik zie ook genoeg mensen die huis en haard ver achter zich hebben gelaten, zoals ik zelf (ik kom praktisch uit Duitsland als ik veel mensen mag geloven) – die het dan toch gewoon goed lijken te doen. Is het niet gewoon een kwestie van vallen en opstaan?

Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Als je hierop wilt reageren, laat dan hieronder je reactie achter.

Bron: Current.com 
Bekijk hier het officiële persbericht van Warwick over het onderzoek.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Carrièrevrouwen “onwetend en niet geschikt” voor moederschap

  1. Jan

    Er zit wel n kern van waarheid in denk ik, maar tis volgens mij onzin dat deze vrouwen ongeschikt zijn. Als jonge, kersverse vader kan ik je verzekeren: door ervaring leer je! groeten Jan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>