Werkende ouders laten geld liggen

Veel werkende mensen met jonge kinderen laten honderden euro’s per jaar liggen. Hoe? Doordat ze niet op de hoogte zijn van de nieuwe werkende ouder korting, een belastingregel die vanaf januari 2009 is ingegegaan.

Met de maatregel, ook wel: inkomensafhankelijke aanvullende combinatiekorting (logisch dat mensen dat niet onthouden) kunnen de ouders met een kleine baan al bijna 800 euro korting per jaar in de wacht slepen op de belastingcentjes. Wie wil dat nu niet?

“Goed bewaard geheim”
De regeling werkt kort uitgelegd als volgt: hoe meer de partner van de hoofdkostwinnaar verdient, hoe groter de korting. “Verdient iemand dus 31.000 euri per jaar, dan is de korting 1765 euro”, zo was gisteren te horen in het RTL4 journaal van 19.30u. Veel ouders weten nog niet dat het bestaat, maar schokkender is dat zelfs belastingadviseurs (die dit soort dingen toch moeten weten) en ouderorganisatie Boink niet op de hoogte zijn van de regeling. “Het is een goed bewaard geheim”, zo zei Gjalt Jellesma van Boink.

Duidelijker
De belastingdienst zou dit wel wat duidelijker mogen maken, met postbus 51 spotjes bijvoorbeeld”, vindt een adviseur. En inderdaad, zeg nou zelf. Hij heeft gelijk. Aan de punten en de komma’s wordt een enorme reclamecampagne besteed, terwijl de belastingdienst ook zelf niet bepaald van de punt en komma is, zoals we allemaal weten. Maar deze nieuwe regeling blijft tot nu toe onbelicht.
Waarom is dat?

Mensen die meer willen weten over deze regeling, surf eens de website van de Belastingdienst. Op de regeling kan aanspraak gemaakt worden met het teruggaveformulier. Heb je het teruggaveformulier al ingevuld en opgestuurd, dan kun je de werkende ouder korting ook bij de belastingaangifte aanvragen. 

Bron:
RTL

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Werkende ouders laten geld liggen

  1. Pingback: De Werkende Ouderkorting: Wat, wanneer en hoe? | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>