Mannen hebben meer over(ge)wicht in de boardroom

Ook op gebied van vet mag het bij de man – net als bij het salaris - een onsje meer zijn. Tussen de bestuurders zitten meer mannelijke vetzakken dan vrouwelijke dikkertjes.

Het hebben van overgewicht wordt blijkbaar OK gevonden voor mannen in de business wereld, maar vrouwen moeten absoluut niet te dik zijn. Het is zelfs zo dat zij met overgewicht – zo blijkt uit onderzoek – nog minder kans maakt op promotie, dan dat ze al maakt als slanke vrouw. Haar carrièreperspectieven zijn dus vrijwel nihil.

Lovehandles
Voor mannen is het echter prima om lovehandles te hebben. In feit verbeteren zijn extra kilootjes zelfs zijn kansen tot hogerop komen. Ondanks dat is het overgewicht in het algemeen – zeker naarmate het aantal kilo’s toeneemt – beperkend voor de carrièremogelijkheden van zowel mannen als vrouwen.

Klein beetje overgewicht?
Wanneer het overgewicht klein is, is dit met name schadelijk voor de vrouwelijke leidinggevenden. Voor mannen werkt het bevorderlijk. Hieruit blijkt volgens een van de onderzoekers, Professor Roehling, maar weer dat de eisen die aan de vrouw worden gesteld in de Westerse samenleving hoger liggen dan de uiterlijke eisen voor de man.

Ook staan de kilootjes in de weg bij het zoeken naar een nieuwe baan. “Er zijn nu al zoveel mensen die solliciteren op dezelfde functie”, aldus Professor Roehling. “Dus, wanneer de kandidaat met overgewicht niet extreem goed gekwalificeerd is voor de baan, zal men toch sneller kiezen voor de slankere en meer aantrekkelijke kandidaat. De markt behoort momenteel nou eenmaal toe aan de werkgevers.” 

Bron: Dvorak.org

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen hebben meer over(ge)wicht in de boardroom

  1. Fred Wijma

    Ik zou, als ondergeschikte, juist meer waardering hebben voor bestuurders die hun mensen actief voorgaan in een gezonde levensstijl: verantwoord eten, bewegen etc. etc. Een goede kans dat zij op die manier ook nog eens een bijdrage leveren aan het omlaag brengen van het werkverzuim.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Lange Jannen verdienen meer | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>