Een niet-rokersfeestje – door Harry Jekkers (filmpje)

Ooit van caberetier Harry Jekkers gehoord? (ook bekend van Klein Orkest en het liedje ‘over de muur’) Hij mag dan niet meer echt in de picture zijn momenteel, maar hij is nog steeds erg grappig. In dit onderstaande filmpje - wat tegenwoordig weer zo actueel is - heeft hij het over de manier waarop rokers verketterd worden. Heel herkenbaar en super humoristisch… Kijken dus! Of beter: luisteren
:-)

Eerste gelegaliseerde rookcafé
Over roken gesproken, wist je trouwens al (het was al weer een poosje geleden in het nieuws) dat je het eerste gelegaliseerde rookcafé van Nederland in Groningen kunt vinden. De eigenaresse van café De Balk heeft namelijk de tap naar het berghok verplaatst en de afzuiginstallatie naar het café – mét toestemming van minister Klink. Heel slim bedacht dus. Als meer café’s zo slim waren, hoefden er helemaal geen rechtszaken om gevoerd te worden. Wat jij?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een niet-rokersfeestje – door Harry Jekkers (filmpje)

  1. Midlifer

    Supergaaf èn tegelijk weer heel actueel cabaret van Harry Jekkers, die mij vanwege mijn zogeheten gevorderde leeftijd nog wel bekend is. Hoe zou hij wel tekeer zijn gegaan, als hij het huidige zwaar-over-de-top-rookverbod erin mee had kunnen nemen? Een rookverbod is prima, maar daarin geen nuances aanbrengen heet in mijn ogen doorslaan.
    En dan die slimme actie van de eigenaresse van De Balk: geen gedoe bij rechters en Pauw & Witteman, geen ondoordachte protesten, maar gewoon heel logisch nadenken. Kunnen andere caféhouders dat niet? Waarom zijn anders niet meer caféhouders op dit verlichte doch simpele idee gekomen? Of zijn hun hersens zo beneveld geraakt door het roken in hun café’s :D ?
    Midlifer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>