Promotie maken? Kindjes baren

De helft van werkend Nederland mag zich dan dood ergeren aan collega’s met kindertjes, bij de baas scoor je juist punten op je vruchtbaarheid. Dus carrièrevrouw, wat let je? Zonder kindertjes kun je die positie in de boardroom wel vergeten.

Bazen vinden vrouwen die geen kinderwens hebben namelijk ‘kil, raar en emotieloos’. Dat beweert de Britse dr. Caroline Gatress die zes jaar lang onderzoek deed naar de combi kinderen en carrière.

Gebrek aan menselijkheid?
Wanneer haar conclusies kloppend zijn, kan het voorkomen dat jij – zonder kinderwens – je in het bloed en zweet werkt, terwijl je collega die eerder naar huis gaat voor de kindertjes, er met de promotie vandoor gaat. Uit Gatress’ onderzoek blijkt dat werkgevers vrouwen, die alleen gaan voor hun carrière, zien als personen met gebrek aan ‘essentiële menselijkheid’. Om die reden sluit een groot aantal van hen deze vrouwen uit van bepaalde posities of doorgroeimogelijkheden

Kinderen in het spel
De conclusie van het onderzoek is deprimerend… Zonder kinderen kom je dus niet snel hogerop en heb je wel kinderen dan is het weer moeilijk om balans te vinden tussen werk en gezin. Bovendien gebeurt het ook regelmatig dat vrouwen niet gepromoveerd worden, omdat hun baas juist bang is dat er kinderen in het spel komen. Volgens Gatress’ is dit een van de redenen dat de mannen nog steeds de top domineren.

Verwarrend. Wat jij?

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>