‘Jij ook altijd met je K*kinderen!’


Sja, je zegt het misschien niet, maar je denkt het stiekem wel.
Bijna de helft van de Nederlandse werknemers ergert zich dood aan collega’s met kinderen. Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen zich irriteren aan collega’s die vol zijn van hun kroost; de vrouw zelfs een tikkie meer…

Voor 37 procent vormen collega’s die het laten afweten, omdat hun kind ziek is, de grootste bron van ergernis, zo valt te lezen op Zibb.nl. Aan het onderzoek, uitgevoerd door Jobtrack.nl, deden 587 mensen mee.

Poepluiergeteut
Volgens Marco de Weerd van de vacaturesite vinden vrouwen het lang niet zo leuk om over kinderen te praten als gedacht. Ze ergeren zich zelfs een fractie meer dan mannen aan poepluier- en boertjesgeteut. Waarom dat is, komt niet direct naar voren, maar het is wel begrijpelijk. Evenals met andere onderwerpen geldt ook voor kinderen dat je er niet te lang over door moet praten. Overal waar het woordje ‘te’ voorkomt, is niet goed, toch?

Voor veel van deze vrouwen is het misschien nog een ‘ver-van-hun-bed-show’. Dus is de interesse ook ver te zoeken. Aan de andere kant: niets mis met een portie warme belangstelling natuurlijk. Je kunt ook doorslaan naar de andere kant: je feministische koppie wegdraaien zodra het woordje kind één keer per week ter sprake komt…

Tikkeltje prikkelbaar
Naast de vrouwen zijn ook de oudere werknemers een tikkeltje meer prikkelbaar als het op collega’s met kinderen aankomt. Mensen tussen de 26 en 35 jaar zijn nog het meest tolerant. Marco de Weerd verklaart dit met: “Deze groep heeft vaak net kinderen of wil eraan beginnen. Zij hebben dus regelmatig te maken met kindgerelateerde zaken of vinden het zelf leuk om over hun kinderen te praten.”

Mens, erger je niet!
Mijn advies? Erger je gewoon es wat minder en vooral: wees wat minder vol van jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan misschien, maar als je gericht bent op de ander krijg je er vaak meer voor terug. Laat die mensen nou lekker keutelen over hun kinderen, als ze dat leuk vinden. En voor de mensen met kinderen: de wereld gaat niet opeens om je kindjes draaien; hoe lief, leuk, aardig ze ook zijn. Voorkom dat je een inhoudsloze, saaie doos of droogkloot wordt en richt je ook naar buiten. Bovendien, neem je verantwoordelijkheid! Probeer nou niet je collega’s voor zaken te laten opdraaien, omdat je kind ziek is. Erger jij je nou ook aan collega’s met kids? Laat hieronder je reactie achter…Zibb.nl

 

Bron:

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Jij ook altijd met je K*kinderen!’

  1. Debora

    “Probeer nou niet je collega’s voor zaken te laten opdraaien, omdat je kind ziek is.”
    Dit kun je niet altijd voorkomen. Maar waar het volgens mij vooral om gaat is dat je op zo’n moment erkent dat dit een overlast is voor je collega en dat je bereid bent op een ander moment iets voor een ander te doen. Ik heb een collega met 2 kleine kinderen en hij doet het zo. Daar erger je je nooit aan.
    Aan de andere kant ken ik ook ouders die lijken te vinden dat het doodnormaal is dat een ander hun werk over moet nemen, die daar geen waardering voor hebben en er nooit iets tegenover stellen. Dat zijn de mensen waar je je aan ergert.

      /   Reply  / 
    1. Sjoukje

      Hi Debora,
      -
      Ben et helemaal met je eens. In goed overleg kom je er altijd beter uit met collega’s die hun verantwoordelijkheid nemen. Voorkom je een hoop ergernissen mee… :)

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Promotie maken? Kindjes baren | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>