De Forbes top-10 van de lage landen? Jan en Yolanthe op één!

In het kader van de internationale Forbes top 100 meest invloedrijke celebs, nu dan een eigen bescheiden topje tien van de lage landen.

Forbes, ‘serieus’ zakenblad (jawel) vindt namelijk dat je als beroemdheid pas veel invloed uitoefent wanneer je met je koppie overal in de media voorbij komt huppelen… Angelina Jolie siert wereldwijd de eerste plaats, maar in onze eigen landje kan dat plekje met gemak toebedeeld worden aan het ex-liefdespaar Jan en Yolanthe.

Meest geGoogled
Het stel dat inmiddels het meest Gegoogled is in de maand mei, zo schrijft mijn collega Dirkje van relatie.blog.nl, dacht het na de geruchtmakende breuk - waar zelfs Balkenende over struikelde - net even rustig te hebben, maar niets is minder waar. Beide tortelen er namelijk al weer lustig op los, met een ander te verstaan…

TOP 10
Anyhoe, de top tien dus. Met Dirkje’s ‘U vraagt wij draaien’ (tromgeroffel) presenteren we… Gedurende de afgelopen maanden; meest gelezen, bekeken en ge-Youtubed:

1. Susan Boyle (oh nee, is natuurlijk van de andere laaglanden; de Schotse wel te verstaan.)
1. Jan en Yolanthe (gedeelde eerste plaats, dat dan weer wel)
2. De koningin (van koninginnedag dus)
3. Simone Halep (Simone WHO?)
4. Kars Tates (Suzuki Swift)
5. Adam Curry en Micky Hoogendijk (Blij met breuk Jan en Yolanthe… maar waarom?) 
6. Tessa (Holland heeft ook nog wel een beetje talent)
7. X-factor winnares Lisa (voor een week lang op nr 1. Nu gezakt naar 7)
8. Toppers (om relnicht, of was’t held Gordon)
9. Eva Jinek (Boobies)
10. Manon Thomas (tegen wil en dank)

Op zich behoeft deze top 10 (zo vers uit m’n mouw geschud) natuurlijk geen uitleg. Dus, daar ga ik je dan ook maar niet mee vervelen. Mijn punt is geloof ik wel gemaakt zo… Invloedrijk? Jawel, de koningin misschien, maar de rest? Het valt wel mee.

Aandacht celebs
Opvallend is, zoals ook Dirkje dat beschrijft op relatie.blog.nl is dat er nooit zoveel aandacht is geweest voor celebs. Hoe komt dat? Komt het nu echt doordat onze eigen leventjes zo saai zijn dat we niets beters hebben te doen dan alle lief en leed van deze mensen te volgen?

Of is er wellicht een stukje herkenning? Zoals in geval van Susan Boyle, maar ook zeker in geval van Jan en Yolanthe. Hoeveel Jans en Yo’s heb jij in je omgeving? Ten slotte kan’t natuurlijk ook zijn dat mensen zich in’t algemeen gesproken soms beter voelen over hun eigen leven, wanneer ze zien dat et nog veel slechter kan.

Lezen!
Hoe het ook zij, we kunnen er nog lustig op los analyseren, maar daar is’t weekend niet voor… Lees liever et goed geschreven artikel van Dirkje op relatie.blog.nl es, waarmee ze in feite iedereen een spiegel voorhoudt, incl. moi.

Fijn weekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>