Dom blondje-alert: Pas op, je hersenen krimpen

Als we de uitkomst van dit nieuwe onderzoek (van de Radbout Universiteit Nijmegen) moeten geloven, is het voor mannen beter uit de buurt van mooie vrouwen te blijven. Ja mannen, je hersenen schijnen het namelijk ff iets minder te doen, als je met die ene knappe collega praat.

Mocht je dus nog belangrijke taken op je agenda hebben staan, dan ist beter haar even uit de weg te gaan. Praat je wel met haar dan kun je er donder op zeggen dat je werk daarna minder goed zult doen, zo schrijft mijn collega Dirkje op relatie.blog.nl. Zij heeft et weer uit de Elsevier, waarin de onderzoeker Johan Karremans uitlegt hoe het kan dat de capaciteit van men’s brain afneemt na een gesprekje met een beauty.

Zelfpresentatie
“Mannen zijn zo bezig geweest met het presenteren van zichzelf, dat hun cognitieve prestaties daarna verminderen”, vertelt Karremans aan elsevier.nl. Hij voerde experimenten uit met studenten door mannen en vrouwen eerst met elkaar te laten praten en daarna een taak te laten uitvoeren.

School
Opvallend is dat de hersenen van vrouwen niet beïnvloed worden, wanneer zij praat met een lekker ding. Komt het dan daardoor dat meiden gemiddeld beter presteren op school dan jongens? “Het zou een aanvullende verklaring kunnen zijn”, aldus de onderzoeker.

Ik ben wel benieuwd wat er dan met de hersencapaciteit met de nerds gebeurt uit et televisie-programma Beauty & the nerd… Wat zou er van hun hersenen overblijven?
;-)

Thx to: relatie.blog.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dom blondje-alert: Pas op, je hersenen krimpen

  1. Harold

    Oeps! Toevallig heb ik de mooiste vrouw van de wereld… Dat verklaart een hoop ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>