Dames, neem es wat gas terug!

Gisteren had mijn blog-collega van relatie.blog.nl een interessant thema bij de lurven: Waaorm is het dat vrouwen ongelukkiger worden, terwijl mannen er alleen maar op vooruit gaan?

In haar column schrijft Dirkje dat ze het schrikbarend vindt om te lezen hoeveel vrouwen er een burn-out hebben of er op aanhollen. Daarop zeg ik: ja en amen. Ondertussen is mijn eigen probleem dat ik er wel aan mee doe: het teveel en te snel van alles willen, etc.

Om die reden heb ik de termijnen waarbinnen ik had gesteld bepaalde doelen te moeten halen als overboord gekieperd. En ik raad andere vrouwen aan met mij hetzelfde te doen!

Eerder blogde ik al over het feit dat vrouwen er eigenlijk alleen maar ongelukkiger op zijn geworden, sinds het feminisme haar intrede deed. Dat wordt nu weer bevestigd door een Express.be die schrijft dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 alleen maar op achteruit gaat.

Vrouwen voelen zich niet alleen steeds gestressder, maar zitten ook slechter in hun vel. Dat terwijl de mannen juist flierefluitend door het leven gaan… Logisch, want de mannen voelen zich ondersteund door een tweede kostwinner, hoeven thuis nog steeds geen poot uit te steken en hebben niet dat belachelijke schoonheidsideaal dat ze vanuit de maatschappij wordt opgelegd.

Ok, toegegeven, misschien valt dat laatste onszelf aan te rekenen, maar het blijft simpelweg feit dat er bij mannen wel heel makkelijk om het buikje wordt heen gekeken. Grijze haren zijn gedistingeerd en hij zakt tenminste niet uit na de zoveelste bevalling. Toch?

Anyhoe, in mijn ogen hebben we alleen onszelf te danken aan onze ellende. Dirkje vraagt zich af wie of wat het tij zullen keren? Ik zeg: laten we dat met z’n allen doen. Om te beginnen; schrap es een doel van je lijst, ga es een keer per week minder naar de sportschool, skip die ene afspraak met de buren en je zult zien dat je je veel beter kunt focussen op dingen die er meer toe doen.

Geef datzelfde dan ook alsjeblieft mee aan de kinderen, want die hebben jou als voorbeeld. Als jij alleen maar loopt te rennen, hoe zullen zij het dan later doen? Creëer rust! De kinderen hoeven heus niet én op voetbal én op een andere sport! Daar ga jezelf aan onderdoor en de kids uiteindelijk ook.

Kiezen levert een véél betere balans op in jouw leven en dat van je dierbaren. Neem Sonja Bakker als voorbeeld….

Bron: relatie.blog.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dames, neem es wat gas terug!

  1. Bindingsangst symptomen

    Valt dit onder de tag bindingsangst? In ieder geval, daar ben ik het wel mee eens, niet stom bedoeld maar vrouwen zorgen daar inderdaad zelf voor. Het is slim om daar eens vanaf te stappen,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>