AOW-leeftijd in 2025 naar 67 jaar

De werkgeversorganisatiaties VNO-NCW en MKB Nederland hebben op het allerlaatste moment nog een alternatief plan ingediend voor de verhoging van de AOW-leeftijd.

In plaats van een geleidelijke ophoging (een maand extra per jaar) willen VNO-NCW en MKB Nederland de AOW-leeftijd in 2025 in een keer ophogen naar 67 jaar. “Iedereen die nu boven de 50 jaar is, gaat gewoon met 65 jaar met pensioen”, aldus de werkgevers. De werkgevers menen dat het ophogen van de AOW-leeftijd onvermijdelijk is. Ook noemen ze het optrekken van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 “sociaal aanvaardbaar”.

Wat vind jij? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: De Pers

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “AOW-leeftijd in 2025 naar 67 jaar

  1. Fred Wijma

    Op zich geen gek idee:
    1. Allerlei fondsen hebben veel minder administratieve rompslomp.
    2. De 50-minners kunnen zich erop voorbereiden door te sparen, verzekeringen af te sluiten e.d. als zij toch eerder willen stoppen met werken.
    3. Mensen die over een paar jaar 65 worden en snakken naar de laatste werkdag, kunnen dan ook echt stoppen. Zij hebben nu nauwelijks nog gelegenheid om zich financieel in te dekken.

    Wat mij betreft moet er dan wel aan een paar voorwaarden worden voldaan, namelijk:
    1. Het ouderenbeleid moet met kracht worden opgepakt en uitgebouwd: met name in de “zware” beroepen valt er nog een wereld te winnen. De werkgevers moeten zich realiseren dat zij hierin veel meer moeten investeren.
    2. De verhoging van de a.o.w.-leeftijd mag er niet toe leiden dat de kwetsbaren in onze samenleving (langdurig zieken, gehandicapten e.d.) nog 2 jaar langer in een verschraalde uitkeringsregeling moeten zitten. Hiervoor zal in de komende jaren een oplossing gevonden moeten worden.

      /   Reply  / 
  2. Sjoukje

    Hoi Fred, bedankt voor je reactie. Helemaal met je eens op alle punten! :) Hartelijke groet, Sjoukje

      /   Reply  / 
  3. Man klein metaal

    werken en sparen voor je oude dag,v.a.1970 en maar trouw premies afdragen,nu kom je er achter dat deze premies voor het leuke leven van de bonzen is,zelf zal je er nooit van genieten want 65 jaar halen en dan nog lol erna beleven??? Wat een wets voorstel, het word beslist door mensen die 0 , lees geen financieele problemen kennen, dit beestje loopt op baan 3 en deze op baan 2 . Mag ik morgen op tv?? Stakkers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>