Donner wil verlof opnemen makkelijker maken

Eindelijk eens een sociaal standpunt van onze minister van Sociale Zaken, Piet Hein Donner. Hij vindt namelijk dat werknemers makkelijker verlof moeten kunnen opnemen om te zorgen voor hun kids en naasten.

Of hij zijn standpunt echt vanuit sociale overweging inneemt, moet betwijfeld worden. Simpelweg, omdat Donner hiermee vooral vrouwen weer aan het werk wil krijgen….

Begin volgend jaar wil hij dan ook met een wetsvoorstel komen, waardoor het voor kersverse vaders eenvoudiger moet worden om een deel van hun ouderschapsverlof vlak na de geboorte van hun kind op te nemen. Een deel van het verlof zouden ze dan evt. later kunnen opnemen. Dit is momenteel onmogelijk door de strikte regeltjes over hoe en wanneer mensen verlof op mogen nemen.

Op zich goed dat Donner ouderschaps- en zorgverlof flexibeler wil maken… Vraag is of moeders er op zitten te wachten om weer aan de slag te gaan. Vaak is de keuze om thuis te blijven voor de kids tenslotte een weloverwogen keuze, waar – ondanks alle stimuleringsregelingen – niet aan getornd kan worden.

Wat denk jij? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: Nuzakelijk.nl/werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>