Een topcarrière maken in deeltijd kan best!

Ondanks dat het goed mogelijk is om in deeltijd de top te behalen, is het aantal deeltijd-topfuncties nog steeds beperkt. Hoe is kan dat? Is de beelvorming wellicht achterhaald?

Veel bedrijven en werknemers zijn van mening dat je in deeltijd niet de top kunt halen. Toch zijn er mensen die laten zien dat het kan. Op BNR hierover een gesprek met Mirjam de Blécourt, topadvocate en partner van Baker & McKenzie Amsterdam NV, Amsterdam, Hans Langeveld, managing partner en mede-eigenaar van Maes & Lunau Executive Search, Carolien Bijen, manager van N. Samhoud People, Utrecht, onderdeel van adviesbureau N. Samhoud, Utrecht.

Volgens Hans Langeveld is het bij veel bedrijven nog steeds niet bespreekbaar en acceptabel om deeltijd een topfunctie te bekleden: “We ondervinden veel weerstand van het klassieke denken dat het niet kan. Dat terwijl full-time werken niet per definitie de beste resultaten oplevert.”

De vraag die daaruit voortvloeit: willen mannen het dan niet? Carolien Bijen, wiens bedrijf net een onderzoek heeft afgerond onder 1500 hoogopgeleide mannen en vrouwen met 5 jaar werkervaring, zegt: “Uit dit onderzoek blijkt dat gemiddeld 60% vindt dat part-time werken een belemmering is voor de doorgroei van de vrouw.” Zelf is ze hard bezig om te proberen dat denken te doorbreken.

“Het gaat om flexibiliteit”, vindt Mirjam de Blécourt. “In de top doet dat er veel meer toe. Meer dat je voelt dat je flexibiliteit hebt.” Haar bedrijf staat als goed voorbeeld in de top van de Loflijst als beste bedrijf voor ouders om te werken. “Het gaat erom dat je goed voor je medewerkers zorgt.”

Luister hier het hele gesprek op BNR: Deel 1 en deel 2, waarin ook gesproken wordt over de mogelijkheid van het delen van een top-positie met een collega… Surf ook es naar de informatieve website Women-on-top.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>