We vergaderen wat af voor Jan LuL

funny-pictures-cat-sleeps-boring-meetingDe gemiddelde kantoormedewerker verspilt zo’n 52 minuten per dag aan nutteloze vergaderingen.

Ook logische, want er wordt geen bijdrage van ze verwacht, er wordt niet naar ze geluisterd. Met andere woorden; ze zitten er maar voor ‘et zitten. Voor Jan boerenLuL met de pet op, zoals mijn overgrootmoers het zou zeggen.
;-)

Dit komt naar voren uit een onderzoek van You Brand, een Brits leidend communicatie bedrijf die haar klanten een vragenlijst voorlegde, waaronder ook FTSE (Forbes Top-nog-wat) bedrijven. “Wij concluderen dat veel mensen zich geïsoleerd en buitengesloten voelen tijdens vergaderingen. De grootste klacht is dat de schreeuwlelijkerds de anderen overstemmen.”

“Interessant is dat de dominante figuren juist zeggen dat de meetings geen succes zijn, omdat hun collega’s niet voldoende bijdragen. Wat mensen vaak niet realiseren is dat als ze hun bijdrage leveren gedurende de eerste 5 minuten van de vergadering, er in het verloop van de vergadering ook beter naar ze geluisterd wordt”, aldus een woordvoerder van You Brand. Deze organisatie helpt bedrijven om beter te communiceren en o.a. de effectiviteit van vergaderingen te vergroten.

“Als mensen effectief getraind worden in communicatie, kunnen bedrijven de effectiviteit van hun vergaderingen vergroten”, meent You Brand. Uiteraard is de bedoeling van dit onderzoek dat al die bedrijven gebruik gaan maken van de diensten van You Brand, zodat zij hun eigen zakken weer kunnen spekken.

Objectief onderzoek? Misschien niet, maar dat veel vergaderingen nutteloos zijn, is wel duidelijk…

Bron: freshbusinessthinking.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>