De top zes: fouten die je CV verknallen

CVJe CV is je visitekaartje. Staan daar fouten in? Dan kun je het sowieso schudden. ‘Het belang van Limburg’ komt met de zes meest gemaakte fouten en hoe ze te voorkomen. Lees ze door en gebruik ze goed……….

Fout 1. Wat is je doel nu eigenlijk?
In je sollicitatie moet in ieder geval duidelijk zijn wat je wilt. Als je alleen schrijft dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, ben je wel erg vaag bezig. Vertel liever hoe jij jouw kennis en ervaring zult aanwenden voor je potentiële werkgever.

Fout 2. Het vermelden van niet-relevante informatie
Vermeld alleen vaardigheden die er wat toe doen. Als je net uit de schoolbanken komt, kun je natuurlijk bijbanen vermelden, maar laat ze liever achterwege als je totaal geen link kunt vinden met het werk dat je voor de nieuwe werkgever zult doen. Ook achterhaalde kennis - bijvoorbeeld van software die al lang niet meer gebruikt wordt - is niet het vermelden waard.

Fout 3. Gebruik van technologische afkortingen
Gebruik liever helemaal geen afkortingen in je brief en CV. Zeker als het om afkortingen gaat die niemand kent.

Fout 4: Overmatig gebruik van vaktaal
Niet doen! Het lijkt hierdoor (ook al is dat misschien niet zo) net alsof je je gebrek aan ervaring probeert weg te poetsen. Hoe te voorkomen? Laat je CV eens nakijken door iemand buiten jouw vakgebied. Als diegene er niets van begrijpt, gebruik je te veel vakjargon.

Fout 5. Voor welke functie solliciteer je?
Vermeld altijd duidelijk voor welke functie je solliciteert. Prik ook door eventueel ingewikkeld lijkende functiebenamingen heen. Een management assistant is vaak niets anders dan een secretaresse. Of een account manager is gewoon een salesman/vrouw. Weet wat er van je verwacht wordt en hou in je sollicitatie sowieso rekening met de vereisten. Laat zien dat je daaraan voldoet.

Fout 6. Vaag zijn over je ervaring is dom
Geef in een duidelijk overzicht weer (met periodes en functietitels) wat je ervaring is per baan/ werkgever. Geef hierbij ook een puntsgewijze beschrijving van wat je vorige werk inhield.

Bron: Het belang van Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>