Nieuwbakken mama’s vinden terugkeer werk moeilijk

workingmomDe meeste moeders hebben het na hun zwangerschapsverlof best wel moeilijk om terug te keren op de werkvloer. Slechts 1 op 3 moeders heeft er geen problemen mee. Zo blijkt uit Brits onderzoek………

Werkgever
Terugkeren na je zwangerschapsverlof is ‘moeilijk’ tot ‘zeer moeilijk’, zo vindt het leeuwendeel van de ondervraagde mama’s.

Meteen wordt ook een beschuldigende vinger naar de werkgever gestoken: weinig bedrijven helpen om de ‘herintrede’ gemakkelijker te maken. De relatie met de baas wordt zelfs als slechter beschouwd na een maandenlange afwezigheid. Niet gek, recent onderzoek toonde ook aan dat hoe langer het zwangerschapsverlof duurt, hoe slechter het is voor haar carrièrekansen….. 

Dit blijkt in de praktijk: een derde van alle ondervraagden ziet hun kansen op promotie slinken, 20 procent kon op minder bonussen rekenen. 9 op de 10 vrouwen zou graag flexibeler werken na het verlof, 1 op 6 durft daar niet naar te vragen.

Bron: hln.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>