Als schoonmaker ben je meer waard dan bankier!

Cleaner-at-work-001Het lijkt vreemd, maar het is toch echt zo: Schoonmakers in ziekenhuizen hebben meer waarde dan bankiers en accountants. Volgens de Britse New Economics Foundation breng je meer geld in het laadje dan de grijze pakken. Jammer dat het alleen niet te zien is op je bankrekening….

Voor elke pond die een bankier binnenbrengt (zeg 1,10 euro),  jast de bankier er 7 pondjes doorheen (dus 7,73 euro). Schoonmakers leveren 11 eurootjes op voor elke 1,10 die ze betaald krijgen. Dat noem ik dus nog ‘es een schone investering. Als schoonmaker zou je dat rekensommetje best wel eens aan je baas mogen voorhouden. Of het je wat oplevert, is de vraag, maar het is het proberen waar….

De New Economics Foundation berekende verder dat een belastingaccountant nog minder waard is. Voor elke pond die ze ‘creëren’, vernietigen ze er 47 pondjes (51.93)

De bollebozen van de economische denktank kwamen met dit rekensommetje aan de hand van een slim model, waarmee ze de reële sociale en economische waarde van beroepen kunnen berekenen.

Zit je in de marketing? Dan lever je ook weinig op volgens deze denktank…

Investeringsbankiers vormen een van de best betaalde beroepsgroepen. “Bankiers worden genereus beloond voor het aan de rand van de afgrond brengen van het wereldwijde financiële systeem”, aldus de denktank, geciteerd op Nuzakelijk.nl. Bovendien hebben sommige belastingaccountants als enig doel om rijke individuen en bedrijven te helpen minder belasting te betalen.

Schoonmakers in ziekenhuizen worden onderschat en onderbetaald, maar spelen een cruciale rol in de werking van het gezondheidssysteem, aldus het onderzoek.

Amen! Meer betalen dus, die hardwerkende mensen….

Bron: Nuzakelijk.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>