Nieuwjaarsborrel? Vermijd deze 6 gesprekspartners!

new yearOf het nu een nieuwjaars- of een kerstborrel is. Met sommige  typetjes kun je beter geen gesprek aanknopen, zo schrijft jobat.be. Welke zes dat zijn lees je hieronder…

Over het algemeen hebben de meeste mensen een hekel aan de kerst- of nieuwjaarsborrel. De verplichting die er dik bovenop ligt, het zinloze gebabbel en dat dan ook nog gepaard gaande met alcohol. Jobat geeft zes voorbeelden van mensen die je beter kunt ontwijken, wil je nog een vruchtbare netwerkborrel hebben. Vraag is wel: blijft er dan nog iemand over om mee te praten?

Typetje 1: de dwangmatige vrager
Stelt alleen vragen om het vragen stellen. Luistert niet naar je antwoorden.

Typetje 2: de egotripper
Stelt zichzelf continu en overal centraal. Zijn verhalen zijn altijd groter en beter. Heb jij iets meegemaakt dan heeft hij precies hetzelfde, maar dan dubbel zo grappig, spannend, etc meegemaakt. Blijf uit zijn of haar buurt. Ook op zakelijk gebied niet te vertrouwen! Veel geblaat, weinig wol.

Typetje 3: de territoriumschender
Iemand die zo dicht op je gaat staan, dat je zijn of haar adem kunt ruiken. Bah! Wegwezen.

Typetje 4: het slachtoffer
Heeft altijd persoonlijke, tragische verhalen te vertellen. Hij wil alleen maar ff spuien en zal ook absoluut niets aan jou vragen. Heb je helemaal niets aan, want voor je het weet ben je weer vergeten. In feite ook een egotripper dus.

Typetje 5: de shopper
Kijkt, terwijl jullie in gesprek zijn, aldoor om zich heen om te zien of er nog interessantere mensen zijn om mee te praten.

Typetje 6: de opschepper
Net zoiets als de egotripper, maar dan nog een schepje er bovenop. Heeft misschien altijd interessante verhalen, maar je mag er gerust de helft afdoen van wat hij of zij vertelt. Er zit misschien een kern van waarheid in, maar te vertrouwen zijn hij/zij of zijn/haar verhalen allerminst.

Bron: Jobat.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>