Opdonneren met die hap!

pensioenIs het niet dat leuke kilometerkastje, dan is het wel de nieuwe online pensioen database. Hackersparadise? Prive-gegevens op straat of slim bedacht? Jij mag het zeggen…

In Den Haag vindt Donner (minister van (a)Sociale Zaken) in ieder geval dat iedereen zijn pensioen online moet kunnen inzien. Dat gaat dan gebeuren via een pensioenregister, waarvoor pensioenfondsen en de Sociale Verzekeringsbank die de AOW uitvoert gegevens moeten aanleveren…. Met behulp van je sofi-nummer en je DigiD kun je dan je gegevens inkijken.

Op zich niets mis met de gedachte erachter, want weet jij nu wat je later gaat vangen aan pensioen en AOW? Ofwel, wat er onder je neus wordt weggesnoept. Bovendien, valt het tegen. Dan weet je dat maar vast… Uit preventie kun je op je 67e vervolgens dan altijd nog een gratis pilletje van de overheid krijgen: jij uit de zorgen en zij ook.

Aan de andere kant: nog meer databases, nog meer gegevens online. Krijgen we nog meer inbreuk op onze privacy?! Wat vind jij? Vul hieronder de poll in.

Online je oudedagsvoorziening inzien?

  • Nee, opdonneren met die hap! (51%)
  • Ja, ik wil wel weten wat ik later (niet) krijg... (49%)
Loading ... Loading ...

Bron: Telegraaf.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>