‘Donner bagatelliseert nepvacatures’

fakeZo kopt recruitmentmatters.nl een paar daagjes terug. (Terecht) Trots dat een artikel op RecruitmentMatters.nl geleid heeft tot Kamervragen… En dan zeggen ze dat bloggen voor slakken en ouwe lullen is, maar reken maar dat dit soort sites, waaronder het blog-netwerk waar ik voor schrijf hun invloed hebben. Zo zie je maar…

Marc Drees besteedde op Recruitmentmatters.nl aandacht aan het fenomeen nepvacatures. Een fenomeen, waar ik nog nooit eerder van gehoord. Waar gaat het om?

Wel, vette nepperds van vacatures, waarmee de solliciterende werkloze altijd het deksel op zijn of haar neus kan verwachten. In de meeste gevallen gaat het om uitzendbureaus die volop leuke vacatures lijken te hebben, maar na inschrijving door jou (als sollicitant) blijkt dat het grootste gedeelte van de leuke banen al weg is…..

Hoe dat nu kan? POEF!

Met andere woorden; dit soort nep-vacatures worden als lokkertjes gebruikt om kandidaten te trekken. Nog erger: ook op Werk.nl (je weet wel die leuke site van het UWV) worden dit soort phising-praktijken door de vingers gezien, ondanks het strakke beleid… (ahum)

Het onderwerp werd, nadat Recruitmentmatters erover had geschreven, ook opgepikt door de reguliere media. Zo schreef Volkskrantbanen erover en goot de Pers (geheel in Telegraaf-stijl met dikke chocoladeletters) het geheel in een sensatie-belust jasje, wat leidde tot de bewuste kamervragen, gesteld door Van Hijum (CDA) aan onze Donner (a)Sociale Zaken.

Zijn reactie is typerend voor Donners hele manier van optreden: Ach boeiend, het gebeurt. So what? Misleiding? CV phising, onjuist informeren? “Wat maakt het mij uut. Zo lang het ver van mijn bedje blijft…” (Net zoiets als met de AOW-ophoging dus). Lees op Recruitmentmatters.nl de hele reactie van Donner…

Zou minister Donner zelf met instanties als het UWV (en bijbehorende vacaturesite Werk.nl) te maken krijgen? Dan kun je er op rekenen dat hij anders PIEPT! Jammer genoeg hoeft de heer Donner nog maar een paar jaartjes, want hij mag wél op z’n 65e met pensioen, de ASO.

Bron: Recruitmentmatters.nl

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Donner bagatelliseert nepvacatures’

  1. Laatbloeier

    Minister Donner weet niet hoe het er in de wereld van de werkzoekenden aan toe gaat; dat lijkt me duidelijk. Des te beroerder is het dat zo’n man dan maar ongefundeerde uitspraken doet in de trant van ‘het zal allemaal wel meevallen’. En het ergst van alles is dat hij wel vergaande beslissingen neemt in de zin van wetsvoorstellen. Dat hij niet van alles op de hoogte is prima, maar hij heeft de macht en de mensen om onderzoek te laten doen en zich door meerdere partijen te laten informeren. Door zich er met een ‘het zal allemaal wel meevallen’ van af te maken, wordt hij nu steeds ongeloofwaardiger.

    Nog zo’n klucht: als uitkeringsgerechtigde word je min of meer verplicht gesteld op passende vacatures van Werk.nl te reageren. Terwijl meer dan de helft niets voorstelt c.q. nep is of van één of ander vaag (uitzend)bureau. Op een reactie hoef je meestal niet te rekenen. Is het dan eigenlijk gek dat je zelf ook een soort nepsollicitant wordt? Je solliciteert omdat het moet, niet omdat je zoveel in die betreffende baan ziet. Eindconclusie: waar zijn we nou eigenlijk mee bezig, minister Donner?

      /   Reply  / 
  2. Frank&Vrij

    Als dit waar is. zoals de hr. Donner reageerde, dan levert hij zo hier toch weer het zoveelste bewijs van zijn maatschappelijk autisme. Je neemt een maatregel, maar dan moet je er wel voor zorgen dat mensen die er door getroffen worden, niet onnodig geraakt worden. Dit kan deze man ea blijkbaar geen bal schelen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>