Jong of oud aannemen? Wat moet de werkgever nou?

UWVWerkgevers worden van alle kanten gestimuleerd. Dan weer om vooral jonge werklozen in dienst te nemen en dan weer om de oudjes vooral niet te laten staan. Wat moeten die werkgevers nou?

Links of rechtsom, het is heel nobel van CDA’er Eddy van Hijum om jonge werklozen te willen helpen, maar daarbij wordt even voor het gemak vergeten dat het vooral de oudjes zijn die aan de bak moeten blijven tot hun 67e. De jonkies komen, zodra de economie weer aantrekt echt wel aan de bak.

Ach ja, de 250 miljoen euri die er toch al liggen voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid moeten ook ergens aan uitgegeven worden natuurlijk. En volgens Van Hijum is het op het moment absoluut onduidelijk waar gemeenten de centen aan uitgeven… (Volgens mij is dat wel bij meer dingen zo.)

Nu weer wil Van Hijum dus werkgevers stimuleren om jonkies aan te nemen. Zo komt hij opnieuw met de zogenaamde no-risk polis, wat inhoudt dat de werkgever niet voor de kosten opdraait als het jonkie opeens ziek is of andere problemen heeft. Tevens wil hij dat de jongeren begeleidt worden door een zogenaamde werkmeester. Ofwel, door een ervaren werknemer die in de deeltijd-ww zit. Heel handig, heeft die ook nog wat te doen in zijn vrije tijd. Of dat dan op straffe gaat van WW-uitkeringsverlies? Ik ben benieuwd.

Ze hebben altijd van die leuke ideetjes daar in Den Haag.

Bron: Nieuwsbank.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>