AOW na 45 jaar werken beter?

elderly peopleOok Groen Links (met een blatende Femke Halsema in de voorhoede) wil de AOW-leeftijd verhogen. Zij het in jaren. Na 45 jaar werken mag je stoppen met werken. Mensen die voor 1971 zijn geboren mogen sowieso in de AOW op hun 65e…. Ah, das nou lief van Femke Halsema.

GroenLinks vindt de koppeling aan het aantal gewerkte jaren rechtvaardiger dan het verhogen van de AOW-leeftijd voor iedereen. “De schoonmaker en de bouwvakker die vaak voor hun 20ste beginnen met werken, kunnen dan voor hun 65ste met AOW”, zo meldt de partij.

Of het nou net zoveel oplevert als de plannen van Balkenende, die naar mijn mening ook ruk waren, we gaan het zien. Het Centraal Plan Bureau (CPB) zal het wel eens eventjes doorrekenen. Ondertussen wacht dit onbestuurde land op een nieuwe regering. Liefst eentje zonder Groen Links, maar wie zal het dan wel gaan doen?

Dan toch maar PVV die fel gekant is tegen de ophoging van de AOW-leeftijd? Vul ook de poll in op deze site. 37% van de deelnemers is momenteel tegen ophoging van de AOW-leeftijd en gaat daarom ook Wilders stemmen, 36% wil dat de AOW-leeftijd 65 blijft, maar stemt geen PVV.

Bron: Volkskrant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>