Is het vanzelfsprekend dat moeders werken?

pregnant woman stressed outVolgens demissionair minister Piet Hein Donner (‘Sociale’ Zaken) wel. Hij vindt ook dat 16 weken zwangerschapsverlof meer dan genoeg zijn. Extra vaderschapsverlof dan? Ook onzin, vindt de minister. Werken zul je….

Dat er eventueel vrouwen zijn die zich na die 16 weken nog steeds niet goed voelen, wil er niet in bij Donner. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum geeft echter aan dat er sprake is van verborgen ziekteverzuim onder de verse moeders.

Zo nemen vrouwen volgens hem extra vrije dagen op, omdat ze zich voor en/of na de bevalling niet fit genoeg voelen om te werken.  Dit kost werkgevers volgens van Hijum evengoed geld. Het voorstel van de Europese Commissie moet wat hem betreft dus goed onder de loep genomen worden, zodat de voors en tegens beter afgewogen kunnen worden.

Zouden alle vrouwen twee weken langer zwangerschapsverlof krijgen, dan kost dat een hoop centen: 140 miljoen euri liefst. Reden voor Donner om natuurlijk extra hard te steigeren… Zoveel centen en dan ook nog de vrouwen langer uit de running? Dat kan natuurlijk niet.

Werken zul je, al dan niet op flexibele tijden, met een flexibel ouderschapsverlof en een even flexibele werkplek. Immers, het is “vanzelfsprekend” dat vrouwen geen keus meer hebben?!

Wanneer gaat die man nou eens met pensioen?!

Bron: Telegraaf.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>