Koffiepauze boost de productiviteit!

vrouwen koffieStaan je werknemers weer ‘es te leuren bij de koffiemachine? Laat ze lekker. Het komt hun productiviteit alleen maar ten goede. Zo blijkt uit een onderzoek van de London School Hygiene and Tropical Medicine.

Caffeïne verbetert zowel het geheugen als de concentratie. Daardoor neemt het aantal gemaakte fouten op het werk af en zou zelfs het aantal bedrijfsongevallen teruglopen. Dat een kopje koffie goed is om wakker te worden, wist ik, maar dat de invloed dus zo groot is…?

Duidelijk is dat koffiedrinkers alerter blijven, of ze nu nachtdiensten draaien, in ploegen werken of gewoon een 8-urige kantoordag maken. Goed nieuws dus voor de koffie-liefhebbers! Werkgevers die hun werknemers (nog) laten betalen voor hun koffie - in sommige bedrijven is dit het geval -, geef je werknemers liever die koffie gewoon gratis. Je krijgt er veel voor terug!

Take a break! Het is nog goed voor je geheugen ook. En voor alle koffieliefhebbers out there: bekijk dit filmpje ‘es.

Bron: Nu.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>