Betrapt… door je werkgever in je privé-mail!

big-brother-is-watchingNatuurlijk weten we allemaal dat een werkgever niet in je privé-mail mag rondsnuffelen, maar wat nu als je - als werkgever - ‘per ongeluk’ in de mailbox van je medewerker terecht komt? Direct uitloggen natuurlijk! De baas van een advocatenkantoor uit Alphen aan de Rijn besloot echter door te lezen… en wat hij daar vond, zinde hem niet.

Hij ontdekte dat de vrouw (een administratief medewerker) illegaal bezig was, zo schrijft het NRC Handelsblad. Met zijn bevindingen ontsloeg hij de vrouw op staande voet, maar het ontslag werd ongeldig verklaard. Uiteraard, om de simpele redenen dat de werkgever in dit geval de privacy van de vrouw geschonden had, zonder dat hij daar een goede reden voor kon aandragen. Tja en dan?

Verder samenwerken gaat niet. Dus ontbond de rechter het contract voor bepaalde tijd en gaf de vrouw voor de rest van haar arbeidscontract 3,5 maanden salaris mee.

Even slikken voor deze werkgever dus, maar ook een goede les. Lees nooit de privé mail van je werknemers, het kan je flink opbreken. Ondanks dat ik het zelf in dit geval wat krom vind, daar de vrouw toch echt niet goed bezig leek, is het oordeel van de rechter juist. Sneu voor deze werkgever die zeer voorstelbaar handelde, want dergelijke achterbakse medewerkers zou ook ik er per direct uit bonjouren.

Bron: NRC Handelsblad.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>