Staking uit loyaliteit?

ontslagen2Stel: je werkt al jaren voor dezelfde werkgever… Je doet altijd goed je best, maar helaas, op een dag gaat er wat mis en veroorzaak je (voor de eerste keer in al die jaren) materiële schade. Wat doe je dan als je de laan uit wordt gestuurd? Of wat zou je doen als het een collega overkwam?

De collega’s van de containerterminal APM hoefden niet lang na te denken. Massaal legden ze het werk neer, toen een kraanmachinist op non-actief werd gesteld, nadat hij een ongeval veroorzaakte met een container. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond, maar materiële schade onstond er wel. De man moet dan nu ook thuis zitten en zijn definitieve ontslag afwachten…

Eerlijk? Nee, tenzij het havenbedrijf hard kan maken dat de man meer fouten heeft gemaakt. Dat zal waarschijnlijk voor de rechter gebeuren, dus wil het bedrijf hier niet meer over kwijt.

Ondertussen staken de mensen bij het havenbedrijf gewoon door. Zij willen antwoorden zien..! Blijkbaar was de man erg geliefd bij zijn collega’s, maar of het een verkeerde soort loyaliteit is? Voor APM is het inmiddels een dikke strop. De staking berokkent ze meer schade dan het bedrijfsongeval zelf.

Bron: Nrc.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>