Crisis en hoge bonussen: Google

We hebben een economische crisis, de broekriemen moeten aan en het is tijd voor bezuinigingen…Dat zou je in ieder geval denken. De komende weken ga ik me focussen op berichten m.b.t. topsalarissen, bonussen en andersoortige buitensporigheden in binnen- en buitenland. Als allereerste begin ik met een bericht over bonussen bij een van de meest gebruikte zoekmachines. Vier topmannen van Google hebben opgeteld bijna 60 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro) aan bonussen gekregen voor het jaar 2010. Dit meldt The Wall Street Journal zaterdag.

De vier directeuren kregen bij elkaar voor 8,9 miljoen dollar aan contanten en 50 miljoen dollar aan aandelen. Vreemd genoeg hebben de oprichters van Google, Larry Page en Sergei Brin, en de hoogste topman, Eric Smidt, geen bonus gekregen. Schmidt kreeg in januari wel een pakket aandelen ter waarde van 100 miljoen dollar nadat Google bekendmaakte dat Schmidt gaat aftreden als topman. Hij draagt de controle over aan Larry Page.

Google zag zijn winst vorig jaar met 30 procent stijgen naar 8,5 miljard dollar. De omzet steeg 24 procent naar 29,3 miljard dollar. De aandelen van Google daalden 4 procent in 2010.

Aandelenpakket

De financiële topman van Google, Patrick Pichette, krijgt 2,7 miljoen dollar aan bonus. Verder kreeg hij een aandelenpakket met een waarde van 15 miljoen dollar. Zakelijk directeur Nikesh Arora ontvangt ook een bonus van 2,7 miljoen dollar en een aandelenpakket ter waarde van 20 miljoen dollar.

De vicepresident van de onderzoeksafdeling, Alan Eustace, verdient 1,8 miljoen dollar extra en ontvangt 10 miljoen aan aandelen. Jonathan Rosenberg, vicepresident van productmanagement, krijgt 1,7 miljoen dollar contant en 5 miljoen dollar aan aandelen.

Bron: Nu.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>