Praktische tips voor (startende) parttime freelancers en ondernemers

 Je wilt graag eigen baas worden, maar beseft ook dat je belemmert wordt door allerlei (financiële) verplichtingen en verantwoordelijkheden. Parttime ondernemen kan dan een oplossing zijn. Als parttime freelancer geniet je namelijk van alle zekerheden die een werknemer ook heeft, zoals o.a. een vast inkomen en pensioenopbouw. Tegelijkertijd heb je de vrijheid om je eigen zaak op te bouwen tegen weinig risico’s. Parttime freelancen iets voor jou? Maak gebruik van de volgende praktische tips en ga parttime ondernemen!

Behoud je baan

Starten vanuit een werksituatie, voorkomt onnodige risico’s.  Je krijgt de tijd om de zaak rustig op te bouwen en te werken aan je eigen klantenkring. Bovendien geeft het je de ruimte om uit te vinden of het ondernemerschap wel iets voor je is. Bevalt het niet, dan blijf je veilig onder de hoede van de werkgever zitten. Gaan de zaken wel goed? Dan kun je geleidelijk de overstap maken naar het fulltime ondernemerschap.

Bouw een pakkende website

Een aantrekkelijke website is een handig hulpmiddel om nieuwe klanten te trekken en je portfolio te presenteren. Als parttime freelancer kun je niet blindelings vertrouwen op een continue aanwas van opdrachten binnen het eigen netwerk, maar dien je ook extern te kijken. Een pakkende en nette website biedt daar voldoende mogelijkheden voor.

Werk aan je eigen projecten

Als het lastig is om aan voldoende nieuwe projecten te komen, kun je beter je tijd investeren in het werken aan eigen projecten. Kortom, in plaats van al je tijd te steken in het leuren naar opdrachten, kun je dat beter benutten in het ontwikkelen van de nodige ervaring en vaardigheden. Op die manier werk je ook alvast aan je eigen portfolio. Potentiële opdrachtgevers zien dan direct wat je al in huis hebt en over welke kwaliteiten je al beschikt. Dat schept meer vertrouwen en zodoende heb je een grotere kans op het binnenhalen van een nieuwe klant.

Herinvesteer het geld wat je verdiend

Je zult zien dat je maandelijkse kosten relatief laag zijn. Zeker als je vanuit huis werkt zijn, gemiddeld gezien, de vaste kosten voor het onderhouden van je bedrijf relatief laag. Het is dan aan te bevelen om het geld wat je verdiend uit de zaak, te herinvesteren in je eigen bedrijf. Zoals betere software, inventaris voor je kantoor, websiteverbetering of een cursus om je dienstverlening verder te professionaliseren. Dit soort kosten kunnen allemaal gedekt worden uit de zakelijke inkomsten, zodat je niet privé-inkomsten hoeft aan te spreken. Op langere termijn ben je uiteindelijk beter af.

Bron: Profconnect 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>