Samenwerking Margriet en Tempo-Team: Intermediair Work4Women

Weekblad Margriet en uitzendbureau Tempo-Team starten samen een nieuwe intermediair op de arbeidsmarkt. Onder de naam Work4Women gaan zij vrouwen vanaf 30 jaar aan betaald werk helpen dat succesvol met een gezin te combineren is. Dit nieuwe initiatief moet vrouwen begeleiding en ondersteuning bieden bij het vinden van een geschikte baan en de drempel om op de arbeidsmarkt te participeren verlagen. Op deze manier willen zij bovendien het te verwachten tekort op de arbeidsmarkt verminderen. Vanaf 4 april start Work4Women in de vestigingen van het uitzendbureau in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Groningen.

“Met dit initiatief snijdt het mes aan twee kanten: het bedrijfsleven is geholpen bij het invullen van arbeidsplaatsen met gemotiveerde krachten en vrouwen vergroten hun financiële onafhankelijkheid en hun mate van zelfontplooiing”, aldus Kees Stroomer, algemeen directeur Tempo-Team. 

Economische zelfstandigheid

“In Nederland hebben 1,4 miljoen vrouwen geen betaalde baan. Wij weten dat een groot deel daarvan wel aan de slag zou willen, maar allerlei obstakels ervaart. Onzekerheid over eigen kunnen, lang uit arbeidsproces geweest of zorgen over goede kinderopvang”, vertelt Leontine van den Bos, hoofdredacteur Margriet. “Ons initiatief is erop gericht juist deze vrouwen aan een baan te helpen. Dat geeft ze meer economische zelfstandigheid en vergroot hun persoonlijke ontwikkeling.”

Vrouwenparticipatie

Ook Pia Dijkstra, tweede Kamerlid van D’66, is positief over dit initiatief. “Onze economie mist op dit moment de inzet van een grote groep talentvolle arbeidskrachten. Aangezien een grote groep babyboomers de komende jaren met pensioen gaat, is de participatie van vrouwen nog harder nodig. Zowel de politiek als het bedrijfsleven moet daarom in actie komen.”

Bron: NU.nl/Monique van Loon

1 Reacties // Reageer

One thought on “Samenwerking Margriet en Tempo-Team: Intermediair Work4Women

  1. Laatbloeier

    Een mooi initiatief en ik gun iedereen graag een kans. Maar er is één ding dat ik niet begrijp. Er is een grote groep 55+ vrouwen (en ook mannen) met veel ervaring en talent die nu aan de kant staat. Omdat zij vaak geen gebruik kunnen maken van een prepensioenregeling, kunnen zij nog vele jaren goed inzetbaar zijn op de gaten die straks gaan vallen. Waarom komen zowel politiek ala bedrijfsleven niet voor hen in actie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>