Bonussen en salarissen in de financiele sector anno 2010-2011

Ook vandaag weer een aantal berichten m.b.t. bonussen en salarisverhogingen. De top van ABN Amro krijgt over 2010 geen bonussen uitgekeerd. De salarissen in de financiële sector in Europa zijn vorig jaar gemiddeld met 2 procent gestegen. Het aantal korte termijn bonussen is wel afgenomen. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar jullie ervaringen? Wie heeft er vorig of dit jaar een bonus en/of salarisverhoging ontvangen?

 Salarissen in de financiële sector gestegen

De salarissen in de financiële sector in Europa zijn vorig jaar gemiddeld met 2 procent gestegen. Het aantal korte termijn bonussen is wel afgenomen, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Mercer.

Het aandeel van de lange termijn bonus in de totale beloning voor de ceo steeg van 36 procent in 2008 tot 46 procent vorig jaar. Het aandeel jaarlijkse bonussen daalde echter van 39 procent in 2008 tot 23 procent afgelopen jaar. Een meerderheid van de banken en verzekeraars in Europa zal dit jaar de salarissen met gemiddeld 2,5 procent verhogen.

Bron: ANP

ABN Amro: geen bonus voor top

De top van ABN Amro krijgt over 2010 geen bonussen uitgekeerd. Zowel bestuursvoorzitter Gerrit Zalm als andere leden van de raad van bestuur krijgen alleen hun basissalaris. Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag van ABN Amro.

Zalm ontvangt over 2010 een jaarsalaris van 750.000 euro, terwijl de andere leden van de raad van bestuur 600.000 euro krijgen. Ze krijgen geen bonus, omdat ABN Amro vorig jaar geen winst heeft gemaakt. De bonus van 1,25 miljoen euro voor ING-topman Jan Hommen leidde donderdag nog tot veel commotie in de Tweede Kamer.

Ook minister Jan Kees de Jager (Financiën) was verontwaardigd over de bonussen bij de bank, die bij het begin van de financiële crisis in 2008 nog met 10 miljard euro aan belastinggeld gered moest worden.

Bron: ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>