Bonussen, Wellink en de Jager

Vandaag was weer een mooie dag m.b.t. bonussen en salaris van het topmanagement. Hopelijk is het volgende bericht over dit onderwerp iets meer in de trant van: Lisanne Spanbroek (ondernemer en blogger) geeft zichzelf een zeer verdiende bonus (van minimaal 1.000.000 euro) ;)

Nout Wellink is blij dat de top van ING afzag van een bonus. De president van de Nederlandsche Bank (DNB) vindt het nog te vroeg voor ING om een bonus toe te kennen aan het bestuur. Dit schrijft De Telegraaf zaterdag.

Toch prijst Wellink ook het bestuur van de bank. “De top heeft een formidabele prestatie neergezet door de bank zo snel weer op poten te zetten”, verklaart hij. Doordat ING zijn bestuurders wilde belonen met in totaal 2,5 miljoen euro aan bonussen ontstond er hevige publieke verontwaardiging.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager is van plan om in het vervolg af te spreken met banken die staatsteun ontvangen dat ze helemaal geen bonussen meer mogen geven. Nu heeft de staat afgesproken met gesteunde banken dat ze geen bonussen mogen uitkeren als ze verlies maken. Deze week kwam in het nieuws dat De Jager voorkwam dat ABN Amro een bonus zou uitkeren aan zijn bestuurders. ABN Amro ontkende dit.

Bron: Nuzakelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>