Social Media geliefd bij werkgever en werknemer

Uit onderzoek van Blauw Research blijkt dat een kwart van de werknemers gebruikt maakt van LinkedIn, Twitter en/of Facebook bij het zoeken naar een nieuwe baan. Tevens wordt in dit artikel vermeld dat ambtenaren minder enthousiast zijn over de sociale media. Als Social Media in de toekomst steeds vaker wordt gebruikt,  dan moeten uitzendbureaus vrezen voor hun toekomst. Dus i.p.v. vechten tegen de bierkaai, kunnen ze beter transformeren en inspringen op deze “social media” trend.

Sociale media populair bij zoektocht baan
Bijna een kwart van de werknemers (22 procent) gebruikt steeds vaker alleen nog maar sociale media, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter, om vacatures te zoeken. Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor, een onderzoek uitgevoerd door Blauw Research onder 810 werkende Nederlanders. Met name laagopgeleiden gebruiken bij het zoeken van een baan alleen nog sociale media (31 procent).

Informatie
Sociale media worden ook gebruikt om informatie te zoeken over een toekomstige werkgever. Mensen doen dit vooral als voorbereiding op een sollicitatie (40 procent). Toch blijken veel werknemers (59 procent) de informatie over werkgevers op sociale media te wantrouwen.

Interne communicatie
Twitter krijgt daarnaast een prominentere rol op de werkvloer. Mensen gebruiken een tweet steeds vaker in plaats van een e-mail om collega’s op de hoogte te houden (15 procent). Vooral jonge werknemers gebruiken eerder Twitter dan e-mail als intern communicatiemiddel: 24 procent van deze werknemers doet dit.

Profiel
Meer dan de helft van de werknemers in Nederland heeft een profiel op sociale media zoals LinkedIn en Facebook, zo blijkt uit dit onderzoek. Met name in de dienstverlening maken werknemers veel gebruik van sociale media: 75 procent heeft een profiel en 57 procent daarvan heeft het profiel in de laatste maand bijgewerkt. Ambtenaren blijken minder enthousiast over sociale media. In deze sector hebben medewerkers minder vaak een profiel op Linkedin of Facebook (51 procent). Zij houden deze profielen ook minder bij (31 procent).

Bron: ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>