PROTEST: Militairen stoppen met vrijwilligerswerk

Uit protest tegen de zesduizend gedwongen ontslagen stoppen militairen met het vrijwilligerswerk dat ze in uniform doen. Ook gaan ze sneller de arbeidsinspectie inschakelen, schrijft het AD dinsdag. Defensie wordt de laatste jaren geplaagd door vervelende berichtgeving en een slecht imago. Deze is niet alleen merkbaar in de media (oorlog in Irak, post-trauma, geweld, ontgroening, drugs, mishandelingen etc.() maar ook door de politiek zelf (bezuinigingen). Tijdens een interview hoorde ik eens een militair zeggen dat de militaire inzet van Nederland in de praktijk veel op ontwikkelingswerk lijkt. Niet voor niets staan wij bekend om onze Dutch Approach. Na het lezen van dit artikel ben ik benieuwd of jullie ook aan vrijwilligerswerk doen!

Arbeidstijden en andere zaken zijn bij defensie strikt geregeld, maar veel militairen gaan daar uit hart voor de zaak flexibel mee om, stelt voorzitter van de militaire vakbond AFMP Wim van den Burg. “Voortaan zullen ze alles strikt volgens de regels doen of de arbeidsinspectie inschakelen. Reken maar dat ze dat bij defensie niet leuk zullen vinden.”

Ook helpen veel militairen normaal vrijwillig in uniform mee bij Sail Amsterdam. Daar stoppen ze nu mee, net als met het opbouwen van bijvoorbeeld hindernissen bij paardensportevenementen.

Gedwongen ontslagen

Bij defensie verdwijnen twaalfduizend van de 69 duizend banen. In de helft van die twaalfduizend gevallen gaat het om gedwongen ontslagen. De militiaren zijn volgens Van den Burg woedend over de plannen. Zo zouden sommige militairen het verkeer in de spits willen blokkeren met colonnes, maar de vakbonden voelen daar niets voor. “We willen voorkomen dat soldaten met hun handen op de rug worden afgevoerd”, zegt Van den Burg in de krant.

Bron: Novum

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PROTEST: Militairen stoppen met vrijwilligerswerk

  1. Geert

    Hoe meer burgerlijke ongehoorzaamheid hoe beter. Anders luisteren die
    eikels in Den Haag nooit.
    Ze zijn niet alleen oliedom maar ook nog verschrikkelijk Arrogant,
    te beginnen bij de heer Rutten zelf.
    Dus ik zou zo zeggen blokkeer het verkeer maar lekker wel.

      /   Reply  / 
  2. lde

    Tijdens een interview hoorde ik eens een militair zeggen dat de militaire inzet van Nederland in de praktijk veel op ontwikkelingswerk lijkt.
    Als ik dit zo lees, zie ik alleen maar iemand die wil knallen. Als men zo graag wil knallen, ga dan naar het Franse Vreemdelingen Legioen. Dan zullen wij zien hoe men daar gaat knallen. Met zo’n instellingen, men leeft daar nog geen 5 minuten. Dan belandt men in een zinken kist. De Nederlandse missies zijn meestal voor vrede. Bijvoorbeeld trainen van Afghaanse militairen, zodat zij voortaan zelf eigen land weer kunnen verdedigen. Zodat er geen Amerikanen vanuit elke hoek gillen, Taliban Taliban, waardoor telkens weer onschulige slachtoffers vallen. Scholen, Hospitals, bedenk zelf maar wat nodig is voor een gezonde leefomgeving. Alles wordt telkens weer verwoest. De mensen waar de Amerikanen langs komen wordt geen toekomst gegund door gierigheid, willen wij ook zo afgeschilderd worden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>